Разкриха нелегална ферма за криптовалута край Чирпан

NetNews

Нелегална ферма за добив на криптовалута е разкрита край Чирпан. Десетки компютърни конфигурации са работили, без да се заплаща тока за тях.

Установени са и собственикът на имота, и наемателите. Все още не е ясно какви са щетите за енергодружеството, съобщи Нова ТВ.

„Касае се за неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа”, заяви Георги Видев, заместник-окръжен прокурор на Стара Загора.

„Колегите веднага са се отзовали на място. Констатирали са повредения електромер, измерили са товара на трафопоста и са видели, че има незаконно присъединен кабел. Веднага са уведомили органите на МВР и Прокуратурата”, заяви Здравко Братоев, зам.-председател на съвета на директорите на EVN.

Над 40 са били инсталираните устройства.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Контрера: Циганската мафия вече официално управлява гробищата в София

Циганската гробищарска мафия вече управлява гробищата в София. Съвсем официално, с подпис и печат от "Московска" 33. Такъв е резултатът от липсата на политика, по-скоро от провеждането на грешна политика. До това водят действията в частен интерес. Това написа в официалния си профил във Facebook общинският съветник в Столична община […]