ЧСИ тормози бременна в родилното

NetNews

Бременна длъжница не бе оставена на спокойствие дори при раждането на детето си. В първите минути на щастливия за Стела Ангелова момент, когато родила второто си дете в родилното на болницата в Пловдив, майката получила обаждане, но не от роднини, а от частен съдебен изпълнител (ЧСИ). Така научила, че сметките ѝ са запорирани от ЧСИ заради дълговете ѝ, съобщава Монитор.

Причината са невнесени вноски по кредит, който Ангелова тегли преди време, за да помогне на неин приятел да отвори италиански бутик за дрехи. Бизнесът му обаче не потръгнал, изпаднал в дългове, а оттам задълженията да връща кредита останали и за младата майка.

Оказало се, че Ангелова не просто дължи пари, а е част от измамната схема на мошеничката Соня Мирчева, която бе подсъдима за измама в размер на 660 хил. лева. Само преди по-малко от месец жената получи присъда.

Измамената Нели Бозова дала близо 700 бона на Мирчева, която казала, че има бутик за дрехи в София. Дрехите обаче били на митницата, но нямала пари да ги освободи. Обещала ѝ, че като получи парите, ще продаде дрехите и ще ѝ върне сумата плюс лихва, с което ще е на печалба. Така се завърта въртележката и Бозова потъва все повече и повече със заеми.

Втората жертва Ангелова работи в цех за осветителни тела на Асеновградско шосе в Пловдив. Неин колега е Илия Мирчев, който е мъж на Соня Мирчева, а заедно с тях работи и бившият мъж на Стела. Тримата поддържат добри взаимоотношения. Илия обяснил как има финансови затруднения и поискал заем от 500 лв., за да си стъпи на краката. После взел още 1000 лева за сватбата на дъщеря му. Така постепенно въвлякъл Ангелова във въртележката с бутика на Мирчева и тя изтеглила кредит, който тя и Илия ще погасяват. Кредитът бил за 5000 лева. Мирчев обаче спрял да плаща, а Ангелова нямала толкова пари. Така с лихвите от просрочването му кредитът набъбнал с още 3000 лева. Ангелова е осъдена и предадена от банката на ЧСИ.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Новият треньор на Ботев Пловдив вече е в България

Новият треньор на Ботев Пловдив – Асрудин Валентич, вече е в България, съобщава Gong.bg. Преди броени минути 50-годишният специалист, избран лично от Антон Зингаревич, кацна на Летище София и вече пътува към Пловдив. Очаква се Валентич да бъде представен официално преди началото на зимната подготовка на отбора. За последно босненецът […]