Кристиан Вигенин: БСП е гарант на промяната

NetNews

БСП е гарант на промяната, но промяна, която носи сигурност за хората, каза при откриване на предизборната кампания в община Елхово водачът на листата на „БСП за България“ Кристиан Вигенин.

„За разлика от другите, които се появиха миналата година, ние години наред работим срещу ГЕРБ, знаем срещу какво сме изправени и знаем как да го преодолеем“, допълни той и припомни, че в 45-тия парламент е било достатъчно да се каже, че формациите са против наследството на ГЕРБ и трябва да се разгради този модел, но сега в новия парламент това не е достатъчно.

Според него в този парламент трябва мнозинството да бъде достатъчно стабилно и да гарантира една истинска промяна в управлението на страната, не просто промяна на лицата, а промяна на начина, по който се управлява. „България по конституция е социална държава, но на практика не е. Ние искаме тя да стане отново социална държава със силната социална политика, която предлагаме, и с ясни приоритети за трудещите се, за младите хора, за предприемачите, за възрастните хора“, допълни още той.

БСП е единствената партия, която говори как трябва да се управлява, какво трябва да се случва в страната, всичко друго е заявления и празни обещания, каза още Кристиан Вигенин и припомни, че в кампанията за тези избори БСП влиза обединена и подсилена от коалицията с нови 11 партии и  организации.

Водачът на листата очерта посоката на коалицията: „Да продължим това, което започна служебното правителството, защото то прави промени, но без парламент могат да се сменят хората, но не може да смени политиката“, а конкретната цел е правителство с водещата роля на БСП, за да тръгне България в нова посока.

На откриването на кампанията в община Елхово присъстваха кандидатите за народни представители д-р Райно Георгиев, Владимир Стоев, кандидатът на Елхово Стоян Овчаров, коалиционният партньор от АБВ Здравко Златаров, представителят на гражданската квота Нина Недялкова и представителят на ПК „Екогласност“ Красимира Юрукова – Стоянова. Кандидатът на БСП – Елхово Стоян Овчаров припомни целите, които си поставят на тези избори – да спечелят изборите в град Елхово и община Елхово и да бъдат отново първа политическа сила. С постигането на тази цел, идва и следващата стъпка – да спечелят и президентските избори, а след това следва и най-голямата отговорност – БСП да спечели и местния вот в община Елхово, за да има грижа за хората и на местно ниво.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Намушкаха младеж в тролейбус в София

Мъж е намушкал друг при саморазправа в тролейбус в София, предаде "Нова телевизия". Неприятната сцена се е разиграла, докато превозното средство от градския транспорт е било в района на улица "Георги С. Раковски". Нападателят е задържан, а пострадалият, който е на 22 години, е прегледан и освободен за домашно лечение. […]