Кристиан Ериксен се завръща в националния на Дания

NetNews

Кристиан Ериксен се завръща в националния на Дания

Снимка: БГНЕС

Кристиан Ериксен бе извикан отново в състава на Дания за предстоящите приятелски срещи с Нидерландия и Сърбия в края на този месец, съобщи Датската футболна асоциация.

За 30-годишния Ериксен това е първа повиквателна от юни месец насам, когато получи сърдечен удар по време на мача между Дания и Финландия на Евро 2020 и само бързата реакция на медицинския екип спаси живота му след дълга борба на самия терен.

След инцидента Ериксен се възстановяваше близо половин година и се наложи да бъде освободен от клубния му отбор Интер, тъй като законът в Италия забранява футболисти с дефибрилатор на сърцето да участват в официални мачове.

По тази причина Ериксен реши да се завърне в Англия, където подписа договор с новака Брентфорд. В събота две негови асистенции спомогнаха за победата на „пчеличките“ с 2:0 над Бърнли.

За националния отбор на Дания бившият футболист на Аякс и Тотнъм има 109 мача и 36 гола, отбелязва „Тема спорт“.

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Еленко Божков: Нашата съкровищница е АЕЦ "Козлодуй"

„До 1 април има повече от две седмици, когато Комисията за енергийно и водно регулиране трябва да вземе окончателното решение за цената на газа. Предвид на каква база „Булгаргаз“ предлага увеличението, успокоението на европейските борси би трябвало да доведе в намаление на поскъпването с около 10-15%. И реалното увеличение да […]