Кристина Дончева и „Фортисимо“ спечелиха „Бургас и морето“

NetNews

Кристина Дончева и вокалният ансамбъл "Фортисимо" спечелиха 38-то издание на Националния песенен конкурс "Бургас и морето" с песента "Заклинание" по текст на Ивайло Вълчев. Кристина Дончева и "Фортисимо" бяха определени за любимци на публиката и взеха първото място на слушателите.

Музикалното събитие се проведе снощи в Летния театър в Бургас.

Второто място в конкурса зае песента "Всичко е море" по музика и аранжимент на Светослав Лобошки, в изпълнение на Вили Русева. "Животът ни е сцена", изпълнена от Гергана Великова и Георги Дюлгеров, грабна третата награда.

Националният конкурс бе открит от заместник-кметът по култура Диана Саватева. Тя каза, че фестивалът е знаково събитие за духовния ни живот и е принос в съвременната музикална култура на Бургас.

Водещи на конкурса бяха Драгомир Драганов и Атанас Стоянов от БГ Радио.

Зрителите в Летния театър имаха възможността да чуят 14-те финални песни, допуснати до конкурса от подборната комисия. Почти 60 песни бяха заявени за участие от автори от цялата страна. Всички песни са нови, написани специално за "Бургас и морето".

Тази година журито, което оценяваше песните, бе в състав Кирил Вълчев, генерален директор на БТА, диригентът Цанислав Петков, музикантът Дани Милев, радиоводещият Атанас Стоянов, Светослав и Благовест Аргирови.

Сред песните, които се състезаваха тази година бяха и "В някой друг живот" на Мариана Попова и Веселин Плачков, "Да бъдеш с мен" на Лина По, "Да те обичам" на Дивна Станчева, "Изгубено време" на Сандра Александрова по музика и аранжимент на Артур Надосян, "Истински благородният" на Калки и "Калки бенд", "Някой точно за мен" на Вили Станева, "Откривам те" на Боян Михайлов, "Писмо в бутилка" на Силвия Колева и др.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Нови 17 положителни теста за коронавирус на Олимпиадата в Токио

От организационния комитет на Токио 2020 обявиха нови 17 положителни проби за коронавирус на спортисти, участващи на летните олимпийски игри за последните 24 часа. Така общият брой на заразените сред участниците в Игрите достигна 281. Олимпиадата в Токио, която се провежда без зрители заради пандемията от коронавирус, приключва на 8 […]