Любовта и магията борят злото в новия роман на Марин Трошанов

NetNews

Увлекателният и трогателен роман „Еми и Крадецът на сенки“ ще ви направи част от история за смелост, свободолюбие и всеотдайност в духа на творбите на Урсула Ле Гуин и Роджър Зелазни.

Пътуването до морето в скрибуцащ нощен влак може да се превърне в шеметно приключение, особено когато в купето ти се настани момиче с разноцветни и буйни коси! Популярният с трилогията „Ламя ЕООД“ и носител на наградата „Перото“ за фантастично-образователната комиксова поредица „Роботът Чапек“, Марин Трошанов знае това най-добре и ви кани да го придружите в неговото пътешествие в света на „Еми и Крадецът на сенки“ – новия му роман, допълнен с красивите илюстрации на талантливата художничка Ралица Мануилова.

Тази сърцата, понякога мрачна, но мъдра история ще ви срещне с две деца, идващи от различни светове, но готови на всичко, за да помогнат на хората, които обичат.

В софийски квартал някъде между гористия парк, реката и старите гробища живее Виктор. В тесния апартамент, който дели с родителите си, по-малката и досадна сестра Софи, вечно подпийналия чичо и любимата баба Евдокия, той рядко може да остане насаме с мислите си, а книгите са се превърнали в единственото му спасение. Докато на прага на поредната самотна лятна ваканция, прекарана при баба му и дядо му край морето, момчето не се сблъсква с Еми – дъщерята на Радост и Тъга, чиито коси греят във всички багри.

Двамата се оказват въвлечени в опасно приключение из непознати и страшни земи, за да надвият Меркулион – могъщ магьосник, чиято вълшебна флейта издава тъй обсебващи и неустоими звуци, че който ги чуе, остава запленен и безпомощен, а сянката му напуска тялото и става притежание на коварния чародей… Aлa могат ли едно неуверено момче и момиче, неовладяло докрай собствената си магия, да се превърнат в герои и да спасят световете, на които принадлежат? На Виктор и Еми им предстои да се изправят пред най-дълбоките си страхове и да открият, че в сенките освен мрак се крие и светлина.

Марин Трошанов е родом от Бургас. Магистър е по Международни отношения в СУ „Св. Климент Охридски“, стипендиант на Шефилдския университет. Има дванайсетгодишен опит в сферата на информационните технологии. Носител е на престижната награда „Бизнес лидер от ново поколение“, присъдена от вестник „Капитал“. През 2015-а стига до финала на конкурса за млади мениджъри и предприемачи на България – Next Generation Leaders.

Като блогър, писател и сценарист на свободна практика работи върху различни фантастични и публицистични произведения. Заедно с Евгени Пройков и художника Петър Станимиров създава комикса „Дамга“, който в упорита надпревара с 286 претендента от 29 държави печели наградата за най-добър традиционен комикс на международния фестивал в Белград през 2012 г. През ноември 2016 г. издава първия си самостоятелен роман – начало на успешната трилогия „Ламя ЕООД“.

Заедно със Станимиров и сценариста Антон Стайков създава поредицата от детски книжки за робота Чапек и неговите пътешествия в Космоса. Първата е Носител на престижната награда на НДК, Националния център за книгата и литературен клуб „Перото“ в категория „Детска литература“ (2019) и на националната награда „Константин Константинов“ в категория „Автор“ (2020). През май 2021 г. „Роботът Чапек на планетата с трите слънца“ се появява в луксозно илюстрирано издание и в Украйна.

Трошанов създава вълнуваща и причудлива история на порастването, в която най-важното е да следваш сърцето си. „Еми и Крадецът на сенки“ оживява във всички цветове в книжарниците на 10 май , а премиерата на книгата е предвидена за 20 май от 19:30 ч. в столичния клуб „Терминал 1“ на ул. „Ангел Кънчев“ 1, където всички любители на вълшебствата и приключенията ще имат възможност да се потопят в един свят от светлосенки.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Панаит Истрати - един дисидент преди всички

Затова, че се осмели да критикува Съветска Русия или Империята на Злото, румънецът от Браила, Панаит Истрати (1884-1935), стана първата жертва на комунизма сред левите европейски интелектуалци от 20-те години, наивно повярвали, че идеите на "великия Ленин ще преобразят целия свят". През есента на 1927 година Кремъл празнува тържествено първото […]