„Орисано“ от Искра Урумова – магична история, вдъхновена от българския фолклор

NetNews

Трилогията „Откраднато, обречено, опазено“ от журналистката Искра Урумова разказва вълшебна история, вдъхновена от българските магични традиции и фолклор, която плени хиляди читатели у нас в последните години.

Няколко дни преди най-мистичния празник – Еньовден – на пазара се появява омайният роман „Орисано“ – дългоочакваният четвърти самодивски сезон от свят, в който овчари и самодиви са смъртни врагове от незапомнени времена.

Изминали са години от историята на Неда и Марко – двамата млади, които успяват да се изправят пред вековените забрани в името на любовта си. Години, в които техният син се е превърнал в мрачен и фатален млад мъж, готов на всичко, за да избяга от миналото. В неговия брутален свят на мръсни сделки, жестокост и смърт се появява Спасена – необикновено момиче, което има лошия късмет да се озове на погрешното място в погрешното време. Или пък в най-правилното…

Веднъж пресекли се, пътищата им остават неизбежно свързани и някогашният брутален и безчувствен тъмен герой ще открие, че дори и най-дебелата стена не може удържи на стихийната сила на любовта.

Може ли изпепеляващата страст, лумнала между двамата, да се опълчи на целия свят?

В новия си роман Искра Урумова създава свят, изпълнен с тайнства, приключения, лукавство и смайваща красота. Мрачна, но романтична приказка, в която практичната реалност на XXI век се преплита с напрегнат сюжет и български фолклор.

На 24 юни 2021 г. от 18,30 ч. навръх Еньовден в големите Римски терми във Варна ще е премиерата на „Орисано“. Ще ви посрещнат приказни самодиви с изненадващи дарове и ще вдъхнем магия в първите дни на истинското лято.

Искра Урумова работи като журналист близо 20 години – репортер и редактор във вестници, радио, интернет агенции и телевизии. Позната е на широката аудитория като телевизионен кореспондент за Нова телевизия и БТВ. Участва в организацията на Международен литературен фестивал „Варна Лит”.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Девет деца загинаха при катастрофа в САЩ

Тропическата буря Клодет отне живота на 12 души в американския щат Алабама, предаде NOVA, позовавайки се на Асошиейтед прес. Десет души, включително 9 деца, загинаха в събота при автомобилна катастрофа на 55 км южно от Монтгомъри. Катастрофата, в която се сблъскаха 15 превозни средства, вероятно се дължи на плъзгане на […]