Поетът Манол Глишев ще представи четвъртата си стихосбирка

NetNews

Тази събота (22 май) от 19:00 поетът Манол Глишев ще представи засега последната си, четвърта стихосбирка – "ЗИБЕЛИНГСКИ ХРОНИКИ". Събитието ще се проведе в Къщата на Архитекта в град Стара Загора.

Музикалният фон се осигурява от китарата на Теодор Димитров.

"ЗИБЕЛИНГСКИ ХРОНИКИ" е безогледна литературна мистификация. Книгата проследява приключенията на холандския бароков живописец и мореплавател ЗИБО ВАН СИЛВЕНС, който никога не е съществувал… но това не му пречи да е живял в добрия град Утрехт и да е участвал във всички по-интересни събития от откриването на печатната преса, Америка и топлата вода до началото на Индустриалната революция. Читателят или слушателят на зибелингските стихове може с ужас или забавление да научи нещо дори за редките срещи на МАЙСТОР ВАН СИЛВЕНС с необикновения народ на БЪЛГАРИТЕ, населяващи другия край на Стария континент".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Екстрадират един от приближените на Васил Божков от Дубай

Екстрадират Георги Попов от Дубай. Той е един от приближените до Васил Божков. Новината обяви самият Божков във Facebook. От поста става ясно, че Георги Попов ще се прибере сам в България в петък. Той се прибира по собствена воля, уточнява бившият хазартен бос. Съдът в емирствата е одобрил искането […]