Продадоха пистолета на Шон Конъри от „Доктор Но“ за четвърт милион долара

NetNews

Пистолет, използван от покойния актьор Шон Конъри като Джеймс Бонд в първия филм от поредицата за приключенията на агент 007, беше продаден на търг в Бевърли хилс за 256 000 долара, предаде Reuters, позовавайки се на аукционна къща "Джулиънс окшънс".

Предварителната оценка на оръжието беше между 150 000 и 200 000 долара, пише "Дарик".

Деактивираният полуавтоматичен пистолет Валтер ПП, който заедно с по-малкия си модел ППК се превръща в едно от най-известните изображения на филмовия франчайз, е използван от Конъри в първата продукция от поредицата – "Доктор Но" от 1962 г.

Sean Connery’s James Bond Pistol From ‘Dr. No’ Goes up for Auction https://t.co/3q5X2ywkbT pic.twitter.com/JHN0uTh6LJ

— Variety_Film (@Variety_Film) December 3, 2020

Шон Конъри, който ще бъде запомнен като първия екранен Джеймс Бонд, почина на 90-годишна възраст на 31 октомври. От "Джулиънс окшънс" съобщават, че наддаването за пистолета е спечелил купувач от Америка, който е гледал всички филми за Джеймс Бонд заедно с децата си. Новият собственик на оръжието е пожелал да запази анонимността си.

Сред останалите лотове, продадени на търга, е шлем, създаден за Том Круз във филма "Топ Гън", за който е платена сумата от 108 000 долара.

Мечът, използван от Брус Уилис в "Криминале", е сменил собственика си срещу 35 200 долара.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Бащата на наша трикратна световна шампионка загуби битката с коронавируса

Бащата на трикратната ни световна шампионка Мария Петрова и тъст на героя от САЩ '94 и бивш шеф на БФС Борислав Михайлов – Димитър Петров почина, след като загуби битката с коронавируса. Новината съобщи президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева. Той беше дългогодишен треньор по спортна гимнастика […]