Ръсел Кроу прави голямо филмово студио в Австралия

NetNews

Австралийският актьор Ръсел Кроу обяви плана си да създаде голямо филмово студио в Австралия, съобщават международните информационни агенции.

Студиото ще е в Кофс Харбър, между Сидни и Златния бряг. Ръсел Кроу живее недалече. Амбицията му е модерното филмово студио да привлича холивудски актьори и режисьори. Строителството му ще започне до една година.

"От няколко години обмислям как мога да преместя работата си там, където живея", каза 57-годишният актьор пред телевизия ABC.

Общата цена на проекта ще е около 440 милиона австралийски долара (338 милиона американски долара). Той още не е одобрен, но е с подкрепата на местните власти.

От началото на пандемията от Ковид-19 Австралия е популярно място за заснемане на филми от цял свят, защото страната успешно контролира вируса. Там беше заснет филм за Елвис с участието на Том Ханкс и новият филм от поредицата "Тор". Джулия Робъртс и Джордж Клуни тази година ще снимат в Австралия "Билет за рая".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Историческият музей ще издава каталог за кукерските игри в Ямболско

Регионален исторически музей - Ямбол ще издаде двуезичен каталог "КУКЕРСКИТЕ ИГРИ В ЯМБОЛСКО – ТРАДИЦИОННИ МАСКИ, КОСТЮМИ, ОБРЕДНИ ЛИЦА, РЕКВИЗИТ". Това съобщиха днес от музея. Реализирането на изданието става възможно благодарение на спечелен от институцията проект в областта на движимото културно наследство и визуалните изкуства 2021 г.