“Blinding Lights” на The Weeknd е най-излъчваното чуждестранно парче у нас за 2020 (ВИДЕО)

NetNews

Малко повече от година след издаването на супер хита “Blinding Lights”, песента на The Weeknd оглави класацията за най-излъчвани чуждестранни песни в българския ефир.

В Топ 10 на класацията се нареждат и Topic х A7S с хит сингъла „Breaking Me“, Saint Jhn с “Roses” в ремикс версия на популярния DJ Imanbek и руската поп дива Zivert с песента “Beverly Hills”.

“Blinding Lights” е част от последния #1 албум на The Weeknd – “After Hours”, който излезе на 27-ми март, 2020. У нас албумът е наличен на CD и винил в онлайн магазина MusicMall.bg от Анимато Мюзик/Universal Music Group.

Сингълът “Blinding Lights” получи платинен сертификат още в първите си 4 месеца, счупи рекорда за най-много седмици в Top 5 (33) и Top 10 (41) на Billboard Hot 100 и прекара изумителните 52 седмици в Hot 100 класацията, за което получи отличието “Top Hot 100 песен на 2020”. Парчето е и най-стриймваната песен на годината в световен мащаб в Spotify за 2020 и все още е #1 в Top 40 radio. И още, “Blinding Lights” е #1 Billboard R&B/Hip-Hop песен на 2020, #1 Billboard Hot R&B песен на 2020 и прекара най-много седмици на върха на класацията (34), също така е и #1 Billboard R&B/Hip-Hop песен с най-много продажби за 2020 и #1 Billboard R&B песен с най-много стрийма през 2020.

“Blinding Lights” доминираше световния радио и ТВ ефир през 2020 и натрупа редица постижения и отличия. У нас песента се задържа 26 последователни седмици в Top 10 на националната ни класация, 11 от които под #1.

За да отпразнува първата годишнина от издаването на “Blinding Lights” световната звезда The Weeknd и фламенко-поп дивата Rosalía се събират за изненадваща и оригинална ремикс версия на парчето.

На 7-ми февруари The Weeknd ще представи специална шоу програма на сцената на Pepsi Super Bowl LV Halftime Show. В чест на събитието изпълнителят обяви издаването на албум с най-доброто от изключителната си музикална кариера.

Албумът “The Highlights” ще излезе на 5-ти февруари. Днес стартират предварителни поръчки на изданието в онлайн магазина MusicMall.bg от Анимато Мюзик/Universal Music Group.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Компания спечели 44 млн. EUR от продажба на имоти на съседите

Grаn Vіа Rеаl Еѕtаtе, която работи в сферата на недвижимите имоти, отчете една необичайно успешна 2020 г. на фона на разразилата се пандемия от коронавируса. Тя успя да продаде 478 апартамента на обща стойност 44.2 млн. EUR в Румъния. Средномесечните продажби са били 47 жилища. „Haй-пpoдaвaнитe ca 2-cтaйнитe апартаменти, ĸoитo […]