Red Hot Chili Peppers продават права за 140 млн. долара

NetNews

Музикантите от "Ред хот чили пепърс" (Red Hot Chili Peppers) продават правата върху каталога си на лондонската инвестиционна компания "Хипнозис" за около 140 милиона долара, съобщиха Billboard и Rolling Stones, като се позовават на източници, запознати с преговорите.

Red Hot Chili Peppers притежават едни от най-добре продаваните музикални каталози с хитове като "Californication", "Оther Side", "Under the Bridge", "Scar Tissue". Повечето от песните са създадени от музикантите в групата – Майкъл "Флий" Балзари, Антъни Кийдис, Джон Фрушанте и Чад Смит.

Мерк Меркуриадис от "Хипнозис" е купил правата колективно от групата.

От 2018 г. Меркуриадис и фондът му масирано изкупуват правата върху хитове и цели каталози на някои от най-значимите композитори, продуценти и изпълнители в музикалната индустрия, сред които са Ричи Самбора, Нийл Йънг, Линдзи Бъкингам. Творците получават незабавно плащане вместо да очакват бъдещи приходи от правата върху музиката си. Купувачът пък поема риска за приходите, които биха дошли от използванто на парчетата или откъси от тях от телевизионни канали, производители на видеоигри и реклами .

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Пребиха и ограбиха мъж, защото карал бавно

Мъж от Видин е пребит, защото карал бавно. Инцидентът се случва преди седмица във видинското село Арчар. На отбивка край пътя той спира, за да пропусне движещите се зад него тежкотоварни автомобили, но по думите му вместо да продължат, двама слизат от камионите си и го нападат. Мъжът е с […]