Курумбашев: Всички искат коалиция с „Има такъв народ“

NetNews

ГЕРБ е формалният победител, а "Има такъв народ" е неформалният победител на тези избори. Това мнение изрази Петър Курумбашев – политик, бизнесмен и един от създателите на студентска програма "Ку-ку" в студиото на "Денят започва" с Георги Любенов по БНТ.

Нито една политическа сила няма желание да направи коалиция с формалния победител и абсолютно всички – и тези от протеста, и тези от статуквото, и новите, казаха, че биха дали подкрепата си за "Има такъв народ".

Даже, леко почнах да се притеснявам, защото Слави Трифонов, получавайки подкрепа от ГЕРБ, БСП и ДПС има опасността, ако предложи правителство, да получи 240 гласа, което ще е резултат, отговарящ само на постиженията на БКП преди 1989 г. Това е малко притеснително от гледна точна на демокрацията, защото едно такова правителство няма да има опозиция, обясни Курумбашев.

Който заклеймява това, че Слави е от "Ку-ку" да внимава, защото от "Ку-ку" има и двама представители в ГЕРБ – Любо Дилов и Радо Чолаков. Те, между другото, бяха представители на Комсомола в "Ку-ку", припомни Курумбашев.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Жена се обеси на дърво в Пловдив

Жена е открита мъртва в Пловдив, съобщи Блиц, цитирайки свои източници. На зловещата находка се натъкнал мъж, който разхождайки кучето си в полето в близост до квартал "Кючук Париж", видял обесено на дърво тяло. Човекът веднага се обадил на 112. Полицаите установили самоличността. Тялото е на Димитра Славова от пазарджишкото […]