Кутев: Директорът на Фонд „Земеделие“ не е осъждан, ГЕРБ искат да го накалят

NetNews

Директорът на Фонд "Земеделие" не е осъждан, a обвиненията на ГЕРБ са политическа форма на зловредие. Това заяви на брифинг говорителят на служебното правителство Антон Кутев. Според него възропталите Тома Биков и Томислав Дончев от ГЕРБ много добре знаят какви са били съдебните саги на настоящия шеф на ДФЗ Борис Михайлов.

"Доколкото видях записа, Тома Биков с мълчаливото съдействие на Томислав Дончев са задали един куп въпроси, на които те очевидно имат отговор. Въпросите касаят шефа на Фонд "Земеделие" и това дали срещу него са водени дела, дали е бил следствен и т.н. Те много добре знаят от това, което казват, каква е истината. Да, срещу него са водени дела, те знаят и кога са водени – през 2008 г.," уточни Кутев.

Говорителят на служебното правителство представи пред медиите документ от СГС, според който наказателното производство срещу Михайлов е прекратено. Той подчерта, че Борис Михайлов не е осъждан и потвърди това с документ от Софийски градски съд, в който е записано, че наказателното производство спрямо настоящия директор на ДФЗ се прекратява.

"През 2013 г. г-н Михайлов завежда дела срещу прокуратурата по този казус. Делото продължава година-година и половина и на 26.11. 2014 г. на втора инстанция Софийският апелативен съд издава решение, с което съдът решава, че осъжда Прокуратурата да плати една доста сериозна неустойка на г-н Михайлов за това, което му е било причинено преди това. Става дума за десетки хиляди левове. Тази сума е голяма за такъв вид изпълнение, защото наистина са настъпили вреди", подчерта говорителят на служебния кабинет.

Антон Кутев показа и изпълнителен лист от 19 август 2015 г., който осъжда ПРБ да изплати 45 000 лв. на Борис Михайлов.

"Последното нещо, което стои при мен като документ, е от Софийския районен съд, който е от дата сегашна, в който пише, че г-н Михайлов не е осъждан. Свидетелство за съдимост. Всички тези неща колегите от ГЕРБ ги знаят. Те много добре знаят, че са водени дела, които са завършили с оправдателна присъда. Те много добре знаят, че след това г-н Михайлов е осъдил прокуратурата и е получил неустойки", защити Михайлов той.

Кутев подчерта, че обвиненията, които ГЕРБ хвърлят, са политическа форма на зловредие.

"Те просто се опитват, нямайки други инструменти, да накалят когото могат. Хубавото в случая е, че не са избрали верния човек. Пожелавам им следващия път да са по-старателни в опитите си. Това не е пит да бъдат полезни", подчерта говорителят на служебното правителство.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Как жегата вреди на колата

Ако се загледате по автомобилите по родните пътища често можете да видите автомобили мръснокафяви следи по боята, при това по хоризонталните панели (преден капак и таван). В много случаи това изобщо не е ръжда, а боя, която е избледняла от силното слънце. Що се отнася до по-старите коли, които масово […]