Къде и кога могат да избягат руснаците

NetNews

Цените на самолетните билети от московските летища до малкото градове зад граница, до които летят авиокомпаниите, достигнаха невероятни нива. Проверка на ФАКТИ установи, че в близките дни няма свободни места до всички въпросни чуждестранни дестинации.

Така например, полетите от московското летище „Внуково“ до Истанбул на турския национален превозвач са по 5 на ден в близките няколко дни. Билети не могат да бъдат закупени дори в бизнес класа. Първата възможна опция е за 1 октомври в икономична класа, като има само 2 останали места, а цената на еднопосочен билет е 1442 EUR.

Повече часови опции има след 5 октомври. Билетите в бизнес класа са почти разпродадени и след тази дата на цена от 2995 EUR за еднопосочен билет.

Полетите от Москва до една от най-атрактивните за руснаците турски дестинации Анталия също са пълни. В следващите дни има по 20 полета на ден, като 10 от тях са директни, а останалите с прекачване през Истанбул. Най-ранната дата, за която има все още билети е 28 септември. Има по 2-3 свободни места за няколко от полетите. Всички те са в икономична класа. Цената на еднопосочен билет е 1500 EUR.

От 29 септември полетите Москва – Анталия драстично намаляват, като в някои дни са само по 2 на ден. В икономична класа местата за заети до 3 октомври. В бизнес класа са останали още няколко билета на цена от 3030 EUR.

Аналогична е картината и до другата известна сред руснаците дестинация – Бодрум. В близките дни директният полет е само 1 на ден. Останалите 7 са през Истанбул. Билети няма нито в икономична, нито в бизнес класа до 29 септември, когато има 2 свободни места в бизнес класа на цени от 3100 EUR. Първата дата, на която има избор за покупката на билет икономична класа по дестинацията Москва-Бодрум е 4 октомври. Цената на еднопосочен билет е 1480 EUR.

Руснаците, които имат имоти по българското Черноморие, могат да достигнат най-бързо до тях, преминавайки през Истанбул. Цената на полета от руската столица до турския град е посочена по-горе. Билетът от Истанбул до Варна е 240 EUR през следващите дни. Като пада до 186 EUR в края на месеца. Полети от Истанбул до Бургас няма.

Москва-Белград е друга опция за руските граждани, които искат да напуснат страната. Справка в сайта на националния авиопревозвач на западната ни съседка показва, че полети до края на септември няма. Първият възможен такъв е на 14 октомври, а цената е 888 EUR. Най-скъп е еднопосочният билет на 16 и 22 октомври – 1600 EUR. В периода 26-29 октомври има всеки ден полети Москва-Белград. Цената е 900 EUR.

Руският национален превозвач извършва полети до Ереван. Първата дата, за която могат да бъдат купени билети до арменската столица е 2 октомври. Цената е 827 EUR за еднопосочен билет в икономична класа и 1990 EUR в бизнес класа.

До 3 октомври няма и билети от Москва до Ташкент. След тази дата цената на еднопосочен билет в икономична класа е 466 EUR.

Аналогична е ситуацията и с полетите от руската столица до тази на Казахстан. Първият полет, за който има билети, е за 3 октомври, а цената в 856 EUR на еднопосочен билет. В следващите дни пада до 500 EUR.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Октай: За отвоюването на държавата ще са нужни поне 5-10 години

„Нито съм Нострадамус, нито съм гадател. Дълги години съм работил като шеф на предизборен щаб на ДПС и продължавам да работя, познавайки електоралното пространство, как се гласува в България“, това заяви политическият анализатор Осман Октай пред „ЕвроДикоФ“ на телевизия „Евроком“. „Тази вълна, която започна от 2020-та г., имаше подкрепа от […]