Къде се изгуби? Жената Ким Чен Ун се появи за сефте от септември

NetNews

Съпругата на севернокорейския лидер Ким Чен Ун – И Сол Джу, се появи по държавните медии за пръв път от почти пет месеца.

Откакто пандемията започна, управляващото семейство намали до минимум обществените си изяви, предаде Ройтерс.

Ким и И посетиха художествен спектакъл в Театър „Мансуде“ в Пхенян, с който беше отбелязана Лунната нова година, съобщи официалната Корейска централна телеграфна агенция.

За последно тя беше видяна публично на 9 септември, когато по случай годишнината от основаването на КНДР заедно със съпруга си посетиха Къмсусанския дворец на слънцето, мавзолея, в който се помещават балсамираните тела на бащата и дядото на Ким.

„Когато Ким се появи сред зрителите в театъра заедно със съпругата си И Сол Джу, под музикалния съпровод за добре дошли, те бяха посрещнати от възторжените възгласи на публиката“, посочи КЦТА и добави, че след спектакъла двамата съпрузи излезли на сцената, за да поздравят артистите и да се снимат с тях.

В миналото И привличаше международното внимание, придружавайки мъжа си на социални, бизнес и дори военни събития, което беше доста рязко скъсване с традициите от времето на баща му Ким Чен Ир, който рядко можеше да бъде видян публично с която и да е от съпругите си, отбелязва Ройтерс.

Миналата година тя отново беше изчезнала от държавните медии за период от повече от година, докато не се появи отново през февруари 2021 г. на концерт, което породи спекулации за здравословното й състояние, както и това, че е забременяла, отбелязва БТА.

Южнокорейската Национална разузнавателна служба информира парламента, че И вероятно се въздържа от публична активност, за да не се зарази с КОВИД-19 и се е посветила на отглеждането на децата им.

Разузнавателната служба предполага, че Ким и И имат три деца, но за тях не се знае много.
Северна Корея не е потвърдила нито едно огнище на КОВИД-19, но затвори границите си и наложи строги ограничения, включително върху режима за пътуване, а нейни спортист няма да се състезават на олимпийските игри в Пекин.

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Американски войски ще бъдат разположени в Източна Европа

Снимка: БГНЕС Очаква се Пентагонът да обяви днес, разполагането в близките дни на американски войски в Европа, след като американският президент Джо Байдън официално одобри допълнително американско военно присъствие в Източна Европа, каза американски представител пред Ройтерс. Байдън е разпоредил повече от 3000 американски войници да бъдат разположени за укрепване […]