Кьовеши обобщава резултата от срещите си с Гешев и Стоилов

NetNews

Приключва работното посещение на главния прокурор на ЕС в България. Лаура Кьовеши избра България за първата страна, която посещава след встъпването си в длъжност, предаде БНТ.

Вчера тя се срещна с главния прокурор Иван Гешев и министъра на правосъдието Янаки Стоилов, днес Кьовеши ще обобщи резултатите от тези разговори.

До момента е ясно, че основната цел на визитата е попълването на предвидения за България брой на европейски делегирани прокурори. Европейската прокуратура очаква да бъдат излъчени още 6-ма кандидати от страната ни.

Правосъдният министър е казал на европрокурора, че е информирал Висшия съдебен съвет за очакванията квотата да бъде бързо запълнена, за да заработи европейската структура.

От българска страна, прокурор номер едно на Европейският съюз е получила уверение за успешно сътрудничество между българската и общностната прокуратура.

В Tуитър Иван Гешев добави, че с Лаура Кьовеши са обсъдили предизвикателствата пред магистратите в борбата срещу организираната престъпност и корупцията.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Татяна Дончева: Гешев ще бъде отстранен и ще стане обвиняем

”След смяната на Висшия съдебен съвет главният прокурор Иван Гешев ще бъде отстранен, а след това ще стане и обвиняем”, заяви Татяна Дончева, адвокат и лидер на ”Движение 21” пред ”Сега”. "Да се очаква от сегашния висш състав на прокуратурата да разследва Пеевски, е наивно. Кой да го направи? Сийка […]