Лавров на Г-20: Позицията на Русия и Китай печели все по-голяма подкрепа

NetNews

Москва и Пекин ще засилят практическото си взаимодействие на фона на стратегическата политика на САЩ и техните сателити да ограничат развитието на двете страни. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров на среща с китайския с колега Ван И в кулоарите на Г-20, съобщава ТАСС.

Той подчерта, че позицията на Русия и Китай получава все по-голяма подкрепа сред другите страни.

„За разлика от открито агресивната политика на Запада, който се стреми да запази своята привилегирована позиция и господство на световната сцена, нашата позиция печели все по-голяма подкрепа и признателност сред участниците в международните отношения“, отбеляза руският външен министър.

По негови думи Москва приветства резултата от срещата на върха в Пекин, на която лидерите на Русия и Китай Владимир Путин и Си Дзинпин обсъдиха подробно предизвикателствата пред насърчаването на стратегическото партньорство.

Както отбелязаха нашите лидери, вътрешните резерви на руско-китайските отношения имат огромен потенциал, така че ние ще продължим същественото развитие на нови форми на сътрудничество в полза на нашите страни и народи, независимо от външните фактори, увери Лавров.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Ето я горещата полицайка, помогнала на рецидивиста Семерджиев да се укрие

Тунингована красавица е служителката на МВР, която е помогнала на Георги Семерджиев да се укрие след фаталното меле на бул. „Черни връх“, което отне два човешки живота. Става въпрос за патрулния полицай в столичното Първо РУ Симона Радева, научи Флагман.бг. Тя е само на 22 години, студентка по Право. По […]