Лавров предупреди: Всички ще страдат от тоталната хибридна война на Запада срещу Русия

NetNews

Руският външен министър Сергей Лавров каза днес, че Западът е обявил „тотална хибридна война“ срещу Русия и е трудно да се предскаже колко дълго би продължила тя, предаде Ройтерс.

В реч на 80-ия ден от руското нахлуване в Украйна Лавров изтъкна множеството западни санкции срещу Москва и се опита да представи Русия като мишена, а не като извършител на агресия.

„Колективният Запад ни е обявил тотална хибридна война и е трудно да се предскаже колко дълго ще продължи всичко това, но е ясно, че последиците ще бъдат усетени от всички без изключение“, каза Лавров.

„Направихме всичко, за да избегнем пряк сблъсък, но сега, когато предизвикателството е отправено, ние, разбира се, го приемаме. Санкциите не са нещо странно за нас: те почти винаги са били тук под една или друга форма“, заяви той.

Лавров каза, че опитите на Запада да изолира Русия са обречени на провал и изтъкна важността на отношенията на Москва с Китай, Индия, Алжир и страните от Залива.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Зеленски: Украйна ще бъде домакин на "Евровизия" догодина

Президентът на Украйна Володимир Зеленски приветства победата на украинската група „Оркестър Калуш“ на „Евровизия“, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс. „Нашият кураж впечатлява света, нашата музика покорява Европа! Следващата година Украйна ще бъде домакин на песенния конкурс „Евровизия“, заяви Зеленски в онлайн послание. Победителите в „Евровизия“ по традиция получават домакинството на […]