Лавров разговаря с китайския си колега Ван И

NetNews

Китайският министър на външните работи Ван И разговаря с руския си колега Сергей Лавров днес в Бали. Двамата са обсъдили войната в Украйна в навечерието на заседание на ниво външни министри на страните от групата Г-20, предаде Франс прес.

Пекин запази добри отношения с Русия от началото на руската инвазия в Украйна на 24 февруари въпреки усилията на западните страни да изолират режима на Владимир Путин в политически и икономически план.

Днес по време на срещата на двамата дипломати двете страни са подчертали неприемливия характер на едностранните санкции, приети при заобикаляне на ООН, се казва в съобщение на руското министерство на външните работи.

На остров Бали днес пристигна и американският държавен секретар Антъни Блинкън. Утре е самото заседание на ниво външни министри, а в събота Блинкън ще разговаря на свой ред с Ван И.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

В интервю от 2013 г. Боби Михайлов заяви, че ще напусне футбола през 2018 г.

Борислав Михайлов изглежда амбициран да спечели пети пореден мандат за президентския пост в Българския футболен съюз, независимо от факта, че през 2013 г. в интервю за спортното издание Gong заяви, че след 2018 г. смята да остави властта в ръцете на младите. „Със сигурност ще се кандидатирам. Направихме много неща […]