Лавров: Русия е готова да помогне за намаляване на заплахата от глобална продоволствена криза

NetNews

Русия е готова да координира усилията си с ООН за намаляване на заплахата от глобална продоволствена криза, заяви днес руският външен министър Сергей Лавров в телефонен разговор с генералния секретар на световната организация Антониу Гутериш, предаде Ройтерс, като се позова на руското министерство на външните работи.

Лавров увери Гутериш, че Русия е ангажирана с изпълнението на задълженията си за износ на зърно и торове, пише в изявлението.

Двамата разговаряха за завръщането на руското и украинско зърно, а също така на руските торове, на световния пазар, съобщи Стефан Дюжарик, говорителят на генералния секретар на ООН, цитиран от ТАСС.

„Страните обсъдиха ситуацията в Украйна, включително усилията за завръщане на украинското зърно, както и на руското зърно и торове, на световния пазар“, каза Дюжарик.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Нюкасъл спечели наддаването с Милан за нидерландски национал

Нюкасъл Юнайтед официално представи Свен Ботман, като първото си звездно попълнение за новия сезон. Смята се, че клубът е платил €37 млн. на Лил за услугите му. 22-годишният централен защитник бе водещо име в трансферния списък на шампиона на Италия – Милан, но изглежда новите арабски собственици на „свраките“ са […]