Латвийци измислиха сгъваема къща

NetNews

Млада латвийска компания произвежда малки къщички, които се сгъват, заемат съвсем малко място и се изработват от преработваеми материали. Бунгалата на Brette Haus могат да се превозват почти навсякъде, макар че за целта е необходим камион с кран.

Монтажът на такава къща отнема само три часа и не изисква нито строителна бригада, нито плоча. Оборудването включва всичко необходимо – баня с тоалетна, кухня, спалня и електроуреди. За обзавеждане се предлагат готови мебелни комплекти от IKEA.

От Brette Haus сравняват бунгалата си с Lego и твърдят, че вътре е достатъчно топло дори в суров северен климат. Срещу допълнително заплащане на покрива могат да се монтират слънчеви панели, помпена станция с филтрация на водата и канализация.

Латвийците разказват, че миналия декември са издигнали една от къщите си в резервата Клинтис на Балтийско море, а лятото са я преместили в къмпинг и са я отдавали под наем. Каталогът на Brette Haus засега съдържа три модела с площ от 18 до 48 квадратни метра, а цените започват от €18 700.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Откриха трупа на известен кюстендилски прокурор

Прокурор от Кюстендилската прокуратура е открит мъртъв в дома си. От полицията съобщиха, че сигналът е постъпил около 13.00 часа днес, за самопрострелял се 55-годишен мъж. Местопроизшествието все още се обслужва от следствено оперативна група, уведомен е прокурор от Окръжна прокуратура. Образувано е и досъдебно производство, казаха от полицията. Починалият […]