Левски почете паметта на най-голямата си легенда Георги Аспарухов – Гунди

NetNews

Левски почете паметта на най-голямата си легенда – Георги Аспарухов – Гунди. Днес славният нападател на „сините“ щеше да навърши 78 години. Днес футболистите и треньорският щаб на столичани ще поднесат цветя и венци пред паметника на Аспарухов.

"Днес иконата за поколения левскари Георги Аспарухов можеше да празнува своя 78-ми рожден ден, ако трагедията на Витиня не го бе отнела от света и България. За Гунди обаче не можем да говорим в минало време, защото безсмъртието на великите се кодира в паметта и любовта на поколенията. Защото Аспарухов не е просто велик играч. Той е явление не само за спортната общественост, но и за цяла България. Защото от загубата на доблестни хора неминуемо боли. Българското съзнание винаги е имало нужда от идоли, на които да подражава, от упование и светлина, която да следва. За радост на неговите съвременници и поколенията след тях Гунди е именно такъв. Ако днес той бе жив, всички щяхме да черпим от неподправената му доброта, но съдбата реши друго. За кариерата му е написано и казано всичко, а победите и попаденията с „Левски“ и националния отбор ще се помнят винаги. Той бе и остава всенароден любимец.Накара няколко поколения футболисти да изучават магията на стила му, да се възхищават на майсторството. Той роди мита за красотата на играта. Георги Аспарухов е явление, надхвърлящо границите на играта футбол, защото в Гунди хората са виждали и виждат нещо необикновено. Една искра, хранеща духа, носеща усмивка, упование и надежда. Еманация на разбирането за човек. 78 години от рождението на Георги Аспарухов… Вечна памет и поклон!", написаха "сините".

Днес иконата за поколения левскари Георги Аспарухов можеше да празнува своя 78-ми рожден ден, ако трагедията на Витиня…

Публикувахте от ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI в Понеделник, 3 май 2021 г. Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Су-25 в небето над Ямбол по случай празника на Българската армия

Два самолета Су-25 от Авиобаза „Безмер“ ще прелетят над Ямбол на 6 май при подходящи метеорологични условия. Преди това те ще вземат участие в празничния парад в София. Полетът над града е поздрав към гражданите по случай Деня на храбростта и празника на Българската армия. Су-25 е на въоръжение в […]