Лекар: Заразените с Делта са много повече от 7 човека

NetNews

Въпреки високите температури Делта вариантът на коронавируса се разпространява и трябва да се спазва дистанция, предупреждава д-р Аспарух Илиев, който оглавява лаборатория в университета в Берн, Швейцария.

"В новините за делта-варианта сред служители на градския транспорт в София се пропуска един факт – очевидно тези 7 души са гнездо на инфекция, което се е създало за много кратко време. Очевидно въпреки високите температури и слънце, вариантът се е разпространил ефективно", пише д-р Илиев в профила си във фейсбук.

"Не знаем дали при всеки такъв мутант няма и други мутации по обвивката на вируса и промяна в поведението му. Така че трябва да внимаваме. Не се врете в лицето на отсрещния, нито се залепвайте интимно един за друг в превозните средства. Колкото и да е потискащо, но една маска също няма да ви убие", подчертава лекарят.

Той предупреждава, че в действителност случаите на Делта варианта са много повече от установените.

"И да, това е само върхът на айсберга – в епидемиологията се говори за "подводна" част на епидемията, в която невидими са десетократно повече заразени, което не са регистрирани, поне в началото на вълната. Най-вероятно има още болни, делта вариантът е в България. Единствено ваксината може да помогне да го спрем, както и спазване на дистанция и носене на маски на закрито." – заключава д-р Аспарух Илиев.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Компания достигна капитализация до 1 трлн. USD

Пазарната капитализация на най-голямата социална мрежа в света – Facebook, за прът път достигна 1 трлн. USD. Това е петата компания, която успява да достигне тези нива, след Аррlе, Місrоѕоft, Аmаzоn и Аlрhаbеt. Една акция вече се търгува срещу 355 USD. Цената ѝ се повиши след като излязоха добри новини […]