Летният фестивал “Музи на водата” събира в Панчарево емблематична музика, ефирни гласове и танцово вълшебство

NetNews

За трета поредна година езерното огледало на Панчарево ще събере емблематична музика, ефирни гласове и танцово вълшебство в летния фестивал “Музи на водата” в рамките на 13-ото издание на фестивала „ОПЕРА В ПАРКА“ под патронажа на Кмета на Столична община г-жа Йорданка Фандъкова. Заповядайте на езерото Панчарево от 9 юли до 4 септември. Идейният замисъл на Пламен Карталов ще ви направи съпричастни към автентични летни преживявания с оперни шедьоври и балетна класика.

Това лято очаквайте две премиери – романтичната опера “Летящият холандец” от Рихард Вагнер и балета „Сън в лятна нощ“ от Феликс Менделсон Бартолди по едноименната комедия на Уилям Шекспир.

Пълният спектър от оперни представления ще представи: “Летящият холандец”, „Жената от езерото“, „Пепеляшка“, „Кармен“, „Евгений Онегин“, „Мадам Бътерфлай“, балет: „Сън в лятна нощ“, „Лебедово езеро“, „Корсар“ и „Зорба Гъркът“ и мюзикълът „Mamma mia!“

В романтиката на пламенен залез, езерни води, жадувана духовна наслада и музикален триумф ви предстои да се потопите в езерното огледало на Панчерево, готови за докосване на най-тънките струни на душата!

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Домусчиев нарече разкритията на Bird „жълти“

Кирил Домусчиев защити Борислав Михайлов в скандала около разкритията на Bird, че двамата са пътували с чартърен самолет до Париж за финала в Шампионската лига. Той дори определи медията за „жълта“ в интервю пред bTV. „Май не било компютри, а било компоти… Първо – гледах мача с малкия ми син […]