Ливърпул е много близо до силен трансфер

NetNews

Английският шампион Ливърпул е изключително близо до привличането на централния защитник на РБ Лайпциг Ибрахима Конате, твърди трансферният гуру Фабрицио Романо.

Вече от доста време „червените“ са спрягани с младежкия национал на Франция, като преди време се появиха информации, че двете страни дори са договорили условията по сделката и играчът е преминал част от медицинските прегледи.

Нещата обаче позатихнаха в последните седмици, но сега Романо пише в профила си в социалната мрежа „Twitter“, че мърсисайдци наистина са се договорили за трансфера. Според информацията Ливърпул ще плати на Лайпциг около 35 милиона евро, колкото е записаната клауза в договора му с "биковете", а самият играч е дал съгласието да сложи подписа си под петгодишен договор с тима. Сделката се очаква да стане факт в следващите дни.

„Червените“ изпитват доста сериозни затруднения в отбрана през сезона заради тежките контузии на Върджил ван Дайк, Джо Гомес и Жоел Матип, които са аут до края на сезона. По тази причина мениджърът Юрген Клоп се наложи да върне в отбрана Фабиньо и капитана Джордан Хендерсън, като беше даден шанс и на младите Рис Уилямс и Натаниел Филипс. През зимата пък беше закупен Бен Дейвис от Престън Норт Енд, а под наем пристигна Озан Кабак от Шалке 04.

Очакванията бяха обаче шампионите да са на пазара за нов централен защитник през лятото и по всичко изглежда, че ще уредят Конате още преди края на настоящия сезон. Интерес към 21-годишния бранител имаше още от страна на Манчестър Юнайтед, Арсенал, Барселона и Реал Мадрид.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Чистка! Литва, Латвия и Естония обявиха, че гонят руски дипломати

Трите прибалтийски републики Литва, Латвия и Естония обявиха, че експулсират служители на руските посолства в знак на солидарност с Чехия, съобщи РИА Новости. Литва гони двама руски дипломати от страната, Латвия и Естония по един. Незабавно последва отговор от руска страна, като говорителката на руското външно министерство Мария Захарова обяви, […]