Ливърпул пречупи съпротивата на Бърнли

NetNews

Отборът на Ливърпул записа втори пореден успех през новия сезон в елита на Англия. В първия си домакински мач за кампанията „червените” победиха с 2:0 госта Бърнли, за да акумулират шест точки и да продължават без допуснат гол в лигата.

За първи път от март 2020-та година „Анфийлд” бе пълен, а това донесе настроение у футболистите, водени от Юрген Клоп. Диого Жота откри резултата в 18-ата минута за домакините, а в 69-ата Садио Мане вкара първия си гол за сезона, оформяйки крайния резултата в западна Англия.

Срещата стартира с положение за домакините, след като Диого Жота отигра с глава топката, но неточно. В ответната атака гостите от Бърнли стигнаха до удар, който срещна гредата на Ливърпул, но в хода на атаката бе маркирана засада. След малко повече от четвърт час Крис Ууд атакува топката с глава и отправи удар към вратата на Ливърпул, ала Алисон отрази. В ответната атака домакините откриха резултата. Наби Кейта напредна отляво и върна назад за Цимикас. Гъркът достави центриране в наказателното поле на Бърнли за Жота, който с глава парира Поуп – 1:0.

Домакините организираха хубава контраатака в 22-ата минута, а Елиът комбинира със Салах, чийто удар бе отразен от Поуп. След корнера Върджил ван Дайк игра с глава, но над напречната греда. В 27-ата минута Ливърпул удвои своя превес. Хендерсън видя Елиът, който комбинира вдясно в наказателното поле за Салах. Той стреля и преодоля Поуп, но египтянинът бе в засада и попадението бе отменено.

В 31-ата минута Александър-Арнолд прати дълга топка в наказателното поле на Бърнли за Мане, а сенегалецът я удари с кората си и я прати над напречната греда. В 39-ата минута Хендерсън опита центриране, а Поуп изчисти напред, след което последва удар на Кейта, но неточен. В 45-ата минута Алисон допусна неточност, след като не изчисти добре центрирана топка, а Тарковски стреля с глава, но не уцели опразнената "червена" врата.

Второто полувреме започна с гол за Бърнли, който бе отменен. МакНийл даде добър пас в наказателното поле за Ашли Барнс, който реализира, но бе в положение на засада и страничният рефер логично отмени попадението. Десет след подновяването домакините разиграха умело чрез Жота и Мане, а сенегалецът шутира отблизо, но прекалено леко, за да затрудни Ник Поуп. В 58-ата минута Върджил ван Дайк нацели топката с десния си крак след изпълнение на ъглов удар, но в последния момент Тарковски чукна топката, за да я прати встрани от вратата на Бърнли и да не може и Мане да я отиграе. Въпреки това, реферът не видя това докосване от бранителя и играта се поднови чрез аут.

След час игра Салах овладя центриране от Харви Елиът и си нагласи топката на левия крак, след което последва перфектно пласиран удар, но Дуайт МакНийл от голлинията изчисти. Миг по-късно Мане стреля от границата на наказателното поле, но Поуп изчисти. Върджил ван Дайк даде диагонален пас надясно за Елиът в 69-ата минута. Младият футболист на "червените" даде на Александър-Арнолд, който веднага пусна за Мане. Този път сенегалецът нямаше грешка – 2:0.

Седемнадесет минути преди края на редовното време Ашли Барнс изчисти топката от голлинията, след като Поуп увисна при центриране, след което последва удар на Матип с глава, но нападателят на Бърнли изчисти напред. Четвърт час преди края удар на Салах по диагонала прелетя встрани.

До края на срещата пък "виненочервените" опитаха да вкарат поне един гол във вратата на съперника си, но без успех. В самия край на продължението Ашли Барнс излезе "очи в очи" с Алисон, но бразилският страж с ръка блокира удара на нападателя на Бърнли. В следващия кръг Ливърпул приема Челси отново на своя стадион, докато хората на Шон Дайш ще играят у дома с Лийдс Юнайтед.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Манолова на Шипка: Всеки трябва да прояви отговорност пред българския народ

Всеки трябва да прояви отговорност пред България и пред българския народ. Ако повече мислим за хората, решенията ни ще са по-добри. Най-добрият начин политиците да знаят какво да правят е да чуят хората. Това заяви днес председателят на парламентарната група "Изправи се БГ! Ние идваме!" Мая Манолова пред медиите на […]