Лидерът на управляващата партия в Полша Качински напусна правителството

NetNews

Лидерът на управляващата в Полша партия „Право и справедливост“ Ярослав Качински подаде оставка от поста вицепремиер, предаде Ройтерс, позовавайки се на Полската агенция по печата (ПАП).

Вицепремиерският пост на Качински ще бъде поет от министъра на отбраната Мариуш Блашчак, съобщи Асошиейтед прес. „Това е напълно естествено решение“, каза Качински пред ПАП. Води се война, а той е министър на отбраната, така че в конкретната ситуация подобно съчетаване на постовете има много големи предимства, добави той.

Смята се, че Качински е най-важният политик в Полша, ръководи правителството при вземане на решения и лично избира хората за висши позиции, включително премиера Матеуш Моравецки, посочва АП.

Качински вече беше казал, че иска да напусне правителството, за да се съсредоточи върху подготовката на партията си за парламентарните избори догодина. „Реших, че трябва да се съсредоточа върху нещата, които са най-важни за бъдещето на Полша. Не надценявам ролята си, но… партията трябва да се съживи, защото наближава най-важното време на света за една политическа партия“, каза той.

Източник: Ройтерс

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Джонсън се върна на работа след операция

Британският премиер, Борис Джонсън, претърпя лека рутинна операция под обща анестезия в понеделник, свързана със синусите, каза неговият говорител, добавяйки, че се е възстановил добре и ще провежда срещи в офиса си на Даунинг стрийт. Говорителят каза по-рано, че е отишъл в болница около 6 часа сутринта за операцията, като […]