Лимитирана серия Acura NSX Type S с увеличена мощност слага край на модела

NetNews

Acura обяви, че ще представи лимитирана серия NSX Type S, която ще дебютира в следващите седмици. Официалната премиера на колата ще се състои по време на автомобилното изложение в Монтерей, което започва на 12 август.

От марката не разкриват много подробности за модела, но споменават, че той ще бъде със завишени характеристики и задвижване на четирите колела, спомогнато от електромотори. Накратко, NSX Type S ще разчита на своя бензинов V6 в хибридна конфигурация и се очаква да генерира над 600 конски сили.

Към настоящия момент се знае, че Type S ще бъде лимитирана в 350 броя, като 300 от тях ще бъдат за американския пазар. Първият от автомобилите пък ще бъде продаден на специален аукцион с благотворителна цел. За съжаление на феновете на модела, 2022 година ще бъде последната в която той ще се произвежда, а след това от марката ще разчитат на нов спортен автомобил в електрифицираната ера.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Банда изпечени автоджамбази върлува по Черноморието

Трима криминално проявени мъже от Поморие и Несебър, специализирани в осъществяването на противозаконни отнемания на луксозни моторни превозни средства, са задържани днес в резултат на проведена специализирана полицейска операция от служители на отдел "Криминална полиция", сектор "Специализирани полицейски сили" и сектор "Специализирани тактически действия" към ОДМВР – Бургас и бургаската […]