Липсват доказателства, че Рияд е замесен в убийството на Кашоги

NetNews

Твърдението на САЩ, че държавното ръководство на Саудитска Арабия е замесено в убийството на журналиста Джамал Кашоги, е лишено от убедителни доказателства. Това заяви генералният секретар на Съвета за сътрудничество на арабските страни в Персийския залив Найеф ал Хаджраф в коментар на оповестения доклад на американското разузнаване.

Хаджраф изрази пълна подкрепа на позицията на властите в Рияд и изявлението им по изводите в доклада. "Оценката за причастност на ръководството на Саудитска Арабия в убийството на Кашоги не се опира на убедителни доказателства", заяви той. Солидарност със Саудитска Арабия вече изразиха Бахрейн, Кувейт, Обединените арабски емирства и Организацията за ислямско сътрудничество.

На 26 февруари директорът на Националното разузнаване на САЩ публикува доклад, според който саудитският принц престолонаследник Мохамед бин Салман е одобрил операцията по отвличането или убийството на журналиста, когото принцът смятал за заплаха. Вашингтон планира да обяви на 1 март съществени промени в политиката си към Рияд.

Правителството на Саудитска Арабия категорично отхвърли изводите в доклада и ги нарече "оскърбителни и неверни".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Microsoft вижда AIoT и 5G технологиите като силните козове на тайванските компании

Светло бъдеще очаква тайванските компании в международен план, благодарение на богатия им опит в сферата на изкуствения интелект на нещата (AIoT) и 5G технологиите – това заяви Флора Чен – маркетинг директор на Microsoft в Тайван. Тя посочи „растеж“ и „глобален“ като ключови думи за тайванските корпорации през 2021 г., […]