Личен лекар: 100% от българите ще се срещнат с вируса, 4% ще загинат

NetNews

Локдаунът не решава никакви въпроси, освен ако е обвързан с мерки за провеждане на бърза и скоростна масова ваксинация. Това заяви личният лекар д-р Валентин Янев. И обясни, че до приключването на локдауна една по-голяма част от населението щеше вече да е ваксинирана.

"Локдаунът само забавя процеса на ваксиниране и не прави нищо друго", категоричен е д-р Янев.

Според него в българското общество вървят две неща – вирусът, който върви бързо и взема много животи, и ваксинацията, която изостава безнадеждно. Това не вещае нищо добро:

"За мен е ясно, че победител ще е вирусът. 100% от хората ще се срещнат с вируса, това е неизбежно, и за съжаление, статистиката показва, че вирусът ще забърше 4% от нашето население – те ще си отидат", предсказа събеседникът в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той е разтревожен, че не се прилага правилна стратегия. Според Националния оперативен щаб ваксините трябвало да отидат в ръцете на личните лекари, което щяло да ускори процеса по ваксинация.

"Стратегически – тотална грешка. Аз го работя, на този терен съм и затова мога да коментирам. Най-сигурният начин да се забави масовата ваксинация е да се даде в ръцете на личните лекари", категоричен е д-р Янев.

"Личните лекари ще трябва да съчетаят през цялото това време свои основни задължения като лечебно-диагностична и профилактични дейности – а сега се налага и да правят ваксинация. Тези два вида дейности се бият, те не си сътрудничат. Винаги едното ще е за сметка на другото. В крайна сметка ще се получи така: напънът ние да ваксинираме ще доведе до катастрофа и свиване на болничната помощ", обясни личният лекар. Смисълът на локдауна, според него, е да намалее натискът върху болниците, защото те са препълнени.

"Настаняват се хора и в коридорите – това означава, че нямаме качествена медицинската помощ. Това означава, че част от хората с Ковид-бронхопневмония ще останат, а останалите ще ги махнем. Тези 4% ще станат 5%, 5,5% и нагоре", смята гостът на Ганиела Ангелова.

Д-р Янев вече е изкарал Ковид-19, има антитела, но е категоричен, че ако му паднат антителата – веднага ще се ваксинира.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Каракачанов нападна Лозан Панов: Вас трансджендър ли Ви е раждал?

Вас майка ли Ви е раждала или трансджендър? Това пита вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов председателя на ВКС Лозан Панов и продължава: Чии интереси защитават съдиите във ВКС? За мен като вицепремиер намесата в теми като семейството, християнство, децата, защитата им от страна на държавата пряко засягат националната […]