Логичното се случи: Италия спечели гостуването си в България

NetNews

България загуби от Италия с 0:2 във втория си мач по пътя за Мондиала в Катар през 2022 година. В края на първото полувреме Скуадра Адзура поведе след несъществуваща дузпа чрез Андреа Белоти. През второто полувреме Мануел Локатели (82) удвои преднината на гостите и оформи крайния резултат. Това бе първа победа за Италия на българска земя.

Селекцията на Ясен Петров показа дисциплинирана игра и може да съжалява, че не спечели нещо от този двубой. На "лъвовете" предстои още един двубой след няколко дни, когато се изправя срещу Северна Ирландия.

"Лъвовете" стартираха агресивно двубоя и притиснаха съперника си в собствената му половина. Гостите владееха топката в началните минути, но се затрудняваха при изнасянето ѝ от високата преса на домакините. В 4-ата минута Момчил Цветанов хвърли дълъг тъч в наказателното поле, след което топката бе продължена от Спас Делев към Андрей Гълъбинов. Нападателят отправи изстрел от въздуха, но Джанлуиджи Донарума улови. Две минути по-късно след изпълнение на ъглов удар се създаде опасност пред вратата на Пламен Илиев. Франческо Ачерби бе оставен на добра стрелкова позиция, но изстрелът му бе блокиран от Ивайло Чочев.

В 7-ата минута Федерико Киеза нахлу в наказателното поле, възползвайки се от лошо изчистване на Сисиньо. Нападателят напредна, но бе блокиран великолепно от Васил Божиков и Даниел Димов, след което топката излезе в ъглов удар. Гостите поискаха дузпа, но главният съдия Славко Винчич бе категоричен в решението си.

Постепенно Италия се настани в половината на България и атакуваше предимно в дясната зона, но в следващите минути Пламен Илиев не бе застрашен.

В 15-ата минута Стефано Сенси овладя на границата на наказателното поле и стреля от дистанция покрай вратата.

България стоеше добре подредена и изчакваше за организирането на бързи контраатаки. При една от тях в 19-ата минута Спас Делев нахлу в наказателното поле и подаде топката около точката на дузпата, но защитник в бяло изчисти кълбото пред погледа на Андрей Гълъбинов.

В средата на първото полувреме в действията на терена нямаше промяна и Скуадра Адзура продължи да държи контрола на топката, но не намираше път към вратата на Пламен Илиев от добре подреденият тим на Ясен Петров.

В 33-ата минута Леонардо Спинацола проби отляво и центрира по земя в наказателното поле. Марко Верати достигна до топката и отправи изстрел, но Ивайло Чочев великолепно блокира изстрела. Малко след това и Васил Божиков застана с тялото си пред плътния удар на Андреа Белоти.

В 42-ата минута Италия получи дузпа за нарушение на Даниел Димов срещу Андреа Белоти. Българският защитник леко задържа нападателя и италианският футболист падна на земята, което веднага накара главният съдия Славко Винчич да посочи бялата точка. На повторенията не се видя бранителят да нарушава правилата и дузпата е доста пресилена. Андреа Белоти застана зад топката и с изстрел в долния десен ъгъл реализира.

На почивката селекционерът на "лъвовете" Ясен Петров направи една промяна, заменяйки Сисиньо и включвайки в игра Бирсент Карагарен.

В 50-ата минута Стефано Сенси центрира от ъглов удар в наказателното поле, където Леонардо Бонучи стреля с глава, но над вратата.

Както и в началните минути на първото полувреме България опита да пресира високо гостите. Постепенно Скуадра Адзура пренесе играта в по-предни позиции, но в първите минути липсваха головите положения пред една от двете врати.

В 57-ата минута Спас Делев изведе Бирсент Карагарен в наказателното поле на Италия. Халф-бекът подаде по земя, след което топката срещна ръката на Стефано Сенси, но главният съдия Славко Винчич прецени, че не дузпа няма и посочи играта да продължи.

Четири минути по-късно Пламен Илиев улови слаб изстрел на Федерико Киеза в наказателното поле.

Малко след това гостите поискаха втора дузпа за нарушение срещу Андреа Белоти, но този път Славко Винчич не посочи бялата точка. В 70-ата минута "лъвовете" организираха добра атака, но Бирсент Карагарен избърза и центрирането му попадна право в ръцете на Джанлуиджи Донарума.

Две минути по-късно Андреа Белоти се откъсна зад гърба на защитата, след което Пламен Илиев закъсня с излизането си и нападателят го прехвърли, но топката срещна левия страничен стълб, а при добавката си италианецът стреля над вратата.

В следващите минути играта често бе накъсвана след извършване на нарушения и ритъмът на игра се наруши.

В 82-ата минута Италия удвои преднината си. Мануел Локатели получи в наказателното поле, след което с премерен удар в левия ъгъл реализира дебютното си попадение с екипа на "Скуадра Адзура".

Три минути след попадението Чиро Имобиле отправи плътен изстрел, но Пламен Илиев улови. Малко след това нападателят бе изведен зад гърба на защитата и се озова сам срещу стража на България, но стреля в тялото му и резултатът остана непроменен.

В заключителните минути на двубоя Пламен Илиев се намеси решително след изстрел на Чиро Имобиле. До края на мача Италия притисна България, но до повече попадения не се стигна.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Източните Родопи се отказват от тютюна

Цели села в Източните Родопи се отказват от тютюна. Една от причините са ниските изкупни цени. Земеделските служби в района отчитат изключително слаб интерес към залагане на новата реколта. Подадените до момента заявления за регистрация от цялата област Кърджали са едва стотина. Традиционната селскостопанска култура е заменена с гурбет в […]