Лудогорец успя да стигне до обрат срещу Пирин

NetNews

Пирин (Благоевград) допусна обрат и загуби от Лудогорец с 1:3 в последния мач от шестия кръг на efbet Лига. "Орлетата" от Благоевград поведоха с ранен фамозен гол на Мохамед Брахими (3), но шампионите изравниха чрез Жосуе Са (15), а след почивката стигнаха и до пълен обрат с красиво попадение на Алекс Сантана (56). Пиерос Сотириу (67-дузпа) оформи крайния резултат, след като Станислав Тодоров посочи бялата точка след консултация с VAR за игра с ръка на Стилиян Николов.

Още в 3-ата минута домакините шокираха шампионите, след като Мохамед Брахими проби през центъра с удар от около 25 метра вкара фамозен гол за 1:0. Гостите отвърнаха с удар на Алекс Сантана пет минути по-късно, но топката премина над вратата на Петър Петров. В 15-ата минута Кирил Десподов центрира от корнер, а Жосуе Са скочи над всички си глава прати топката във вратата за 1:1. Четири минути след това Пиерос Сотириу имаше шанс да изравни, но шутира неточно от близка дистанция, а освен това бе и в засада.

Малко след половин час игра Кирил Десподов бе близо до гола, но ударът му по диагонал отдясно бе спасен от вратаря Петър Петров. Пирин отвърна с контраатака, при която Брахими подаде на свободния по дясното крило Антон Карачанаков, но бившият футболист на ЦСКА изгуби контрол върху топката и тя излезе в аут.

Влезлият на почивката Вандерсон усука коляното си след появата си на терена и бе сменен от Мавис Чибота. В 54-ата минута Доминик Яноков опита да изведе Кирил Десподов сам по десния фланг на атаката, но вратарят Петров излезе и изби топката в тъч. Две минути по-късно Алекс Сантана се измъкна от Светослав Дяков и с удар от границата на наказателното поле вкара за 1:2.

В 64-ата минута Мавис Чибота изпревари централните защитници на домакините, преодоля вратаря, но топката му дойде дълга и излезе в аут. В тази ситуацията обаче Стилиян Николов игра с ръка и Станислав Тодоров посочи бялата точка след консултация с VAR. Зад топката в 67-ата минута застана Пиерос Сотириу и кипърецът се разписа за 1:2. Пирин отвърна с удар на Брахими, но този път той не успя да вкара на Кахлина.

Така "орлите" от Разград имат пълен актив от 12 точки след четири изиграни мача и заемат втората позиция, на точка зад Славия. Пирин е 12-и в класирането с 3 точки от пет срещи.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Джейсън Момоа и Дейв Батиста с общ филм

Актьорите Джейсън Момоа и Дейв Батиста ще снимат общ филм, съобщи Movie Web. Двамата вече имат общи учсатия. Режисьор на новия филм ще е Дейвид Лейч. Очаква се той да е е полицейска комедия. Дейв Батиста лично се е обадил на Джейсън Момоа. Той му е предложил идеята за филма. […]