Лукашенко: Визитата на патриарх Кирил в Беларус е знак на единение пред силите на злото

NetNews

Посещението на патриарха на Москва и на цяла Русия Кирил в Беларус ще съдейства за укрепване на сплотеността пред заплахите на съвремието. Това заяви днес в Минск на среща с предстоятеля на Руската православна църква беларуският президент Александър Лукашенко, предаде ТАСС.

Не са лесни времената, добре че пристигнахте на своя земя, една земя, която не е чужда за вас. За народа ни това е добър знак, знак на онова единение, сплотеност пред тези зли сили, както казва нашият владика (митрополит Вениамин, екзарх на Беларус, бел. ред.), посочи Лукашенко.

„Истината е на наша страна, тя винаги е по-силна“, заяви президентът. „И ние ще издържим всякакъв натиск върху нас, какъвто и да е той – дори да е под формата на бунт или под формата на някакви хибридни войни, или пък дори горещи (войни)“, добави Лукашенко.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Украйна е охладила експанзията на Китай в Азия

Заместник-държавният секретар на САЩ Уенди Шърман заминава на обиколка из Южна Корея, Филипините, Виетнам и Лаос. САЩ са разтревожени, че КНР – водещ търговски партньор на съседните страни, може да ги подчини на своето влияние. Още повече че събитията в Украйна принудиха Вашингтон и съюзниците му да прехвърлят повече войски […]