Лъжа ли е 120Hz дисплей на Apple?

NetNews

Преди две седмици от Apple представиха своите флагмани при смартфоните в лицето на iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max. Наред с новите камери и подобрената производителност, двата смартфона се възползват и от една дългоочаквана функция, засягаща дисплея. За първи път при iPhone бе показан телефон с честота на опресняване от 120Hz.

Заедно с това от Apple представиха и така наречената версия ProMotion, която позволява адаптиране на честотата на опресняване от 10Hz до 120Hz при различни ситуации. Така например когато скролвате между снимки може да използвате 120Hz, а когато разглеждате галерията неподвижно да използвате едва 10Hz за по-добър живот на батерията.

Оказва се, че това не е така при всички приложения или поне не за сега. Различни разработчици са забелязали, че приложения различни от тези на Apple са ограничени до 60Hz, предават от 9to5Mac. За сега не е ясно дали това е недоразумение, което ще бъде поправено с някои от следващите ъпдейти или от Apple просто са ограничили разработчиците.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Депутат от ГЕРБ: Номинацията ни за президент ще е обществена фигура с огромен авторитет

„Успяхме да събудим интереса на Рашков към охраната на границата. В последно време се задействаха и военните. Естествено е, че нещо, което е изградено, трябва да бъде поддържано. Да не забравяме кога беше изградена оградата и факта, че досега нямаше миграционен натиск. Г-н Рашков споменава за липсата на милиони за […]