Любомир Аламанов: Ние сме принудени да говорим за „500 К“, обществото се бута да тича по димни следи

NetNews

"Къде са резултатите от работата, къде са проверките на нередностите, кога ще има обвинен висш политик за корупция – това са важните въпроси, които се избягват. Ние сме принудени да говорим за "500 К", обществото се бута да тича по димни следи. Това в езика на пропагандата се нарича "целенасочено създадена пушилка".

Това каза в студиото на "България сутрин" по Bulgaria ON AIR Любомир Аламанов от Центъра за анализи и кризисни комуникации.

"Късметлии сме, че при нас не се стигна до физически контакти. Бяхме близо, но се разминахме. Този език е компенсация, че няма нормални средства един депутат да покаже, че отсрещната страна няма нормалност в приказките", коментира той.

Аламанов е убеден, че целта е отклоняване на вниманието от важните за обществото въпроси.

В същото предава анализаторът Александър Христов беше категоричен, че промяната в езика на депутатите се дължи основно на влизането в политиката на "Има такъв народ".

"Основната причина е нахлуването на хора от ИТН, които нямат кой знае какъв политически опит, култура, възпитание. Опитът това шоу да бъде пренесено на политическата сцена катастрофира челно с принципите на една демократична държава. Слави каза: "Аз имам авторитарни черти" – неговото разбиране за собствената му роля е такова. Това е невъзможно като поведение, когато тази партия има 1/3 от народните представители", заяви Александър Христов пред Bulgaria ON AIR.

Според него този манталитет ще отблъсне избирателите и рекордно малко хора ще отидат да гласуват на предстоящите избори "2 в 1".

И двамата анализатори са категорични, че в надпреварата за президентския пост ще видим само познати личности.

"Появата на непознат човек, като Румен Радев преди 5 години, е невъзможно сега да се случи заради политизацията в публичното пространство. Затова вероятно партиите ще заложат на познати лица", коментира Христов.

Любомир Аламанов е убеден, че целенасоченото споменаване в публичното пространство на конкретни имена е пореден случай на нечиста политическа игра.

"Важно е кой кого ще издигне. Слави Трифонов рязко избухна, че ще подкрепи Радев, вероятно самият президент не знаеше. Вчера се заговори как ГЕРБ обмисляли Петър Стоянов за свой кандидат. Все едно те се опитват да го приватизират за себе си или пък да го "изгорят", защото ако "Демократична България" искат да го издигнат – вече няма да могат", аргументира се Аламанов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Обявиха програмата за Фестивал "Здравей, Здраве!- Ямбол' 2021, откриването е на 17 септември

Обявена е програмата за Фестивал "Здравей, Здраве!- Ямбол' 2021. Събитието ще се проведе от 17 до 19 септември. И тази година лекари, консултанти, лектори, терапевти, психолози, личности, подпомагащи психично благополучие на другите, треньори на лечебни двигателни техники ще представят един впечатляващ и завладяващ свят в полза на здравословния начин на живот. Целта на фестивала е ежегодно в рамките на няколко дни в Ямбол да се празнува Здравето под различни и иновативни форми. Всяко издание на има свой акцент и собствено мото и облик. Тазгодишното мото е "Здравето в много измерения".