Любомир Стефанов: Ходовете на Трифонов са хаотични, ексцентрични и вредни

NetNews

Няма нужда да приписваме каквото и да било на най-представителната фигура от първоначално предложения от Трифонов кабинет. Николай Василев си има история – пълна е с факти и данни и ние няма какво да си измисляме, че той е бил пришит към ДПС – фактите са си факти. Вместо да решава ребуса, Слави Трифонов завързва още повече Гордиевия възел. Това каза в предаването „Алтернативата“ по TV1 политологът Любомир Стефанов.

По думите му ходовете на Трифонов изглеждат хаотични, ексцентрични и вредни, тъй като парламентарната демокрация има други правила.

„Би трябвало от „Има такъв народ“ да са се понаучили как функционира тя. Не е редно да започваш да жонглираш с толкова важно нещо като управлението на държавата, дори под заявката, че ще сменяш модела, че ще отстрелваш, изчегъртваш и ремонтираш демокрацията. С този ход ми се струва, че май не вземат нещата несериозно или не ги разбират по същество“, добави Стефанов.

„Не слагаш каруцата пред коня. Предложенията се правят пред парламента. Има си ход на нещата. Да продължаваш да хвърляш пиратки като на Нова година, само за да поддържаш ефект и да влизаш в новините, за мен не е предпоставка за разбиране на това какво е да управляваш държава, а не да пишеш всеки делничен ден сценарий на шоу“, каза още политологът.

„Гражданите много ясно дадоха заявка, че искат коалиционно управление, което не само да осветлява порочните практики, но и да ги подмени и промени с почтени истински парламентарни демократични такива, където институциите са безлични“, смята той.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

В "Слънчев бряг" задържаха криминално проявен, обрал три туристки след заплахи с пистолет

В летния курорт "Слънчев бряг" е бил задържан 36-годишен криминално проявен мъж, обрал три туристки след заплаха с пистолет. Пострадалите са 44-годишна от Пловдив и две британски гражданки. За обирите те са подали сигнали в полицията на 13 юли. Българката е била пресрещната в късния следобед в района на плажната […]