Бирата е полезна за здравето, но пийте умерено

NetNews

Бирата в умерени количества е полезна за здравето, сочат данните от мащабно испанско проучване, цитирано от местното издание "Корео". Екип от специалисти по храненето са изследвали влиянието на повечето алкохолни напитки върху здравето в периода между 2007 г. и 2020 г. Експертите стигнат до извода, че в умерени количества бирата предпазва от сърдечно-съдови заболявания, а също намалява рисковете от диабет и остеопороза. Според тях естествените хранителни вещества в бирата, а не самият алкохол, носят ползи за здравето. Хората, които пият до една бутилка бира, са по-защитени от сърдечно-съдови заболявания в сравнение с трезвениците и тези, които само от време на време консумират напитката.

Проучването показва също, че при мъжете, които са се отказали от алкохола, съществува значително по-висок риск от повишена кръвна захар в сравнение с онези, които пият бира от време на време. Затова специалистите стигнат до заключението, че консумацията на бира в умерени количества може да предпази мъжете и от диабет. Благоприятният ефект върху здравето се отчита при консумацията на не повече от 50 милилитра бира на ден. Бирата намалява и риска от фрактури на костите, твърдят испанските учени. Съдържащите се в напитката съединения взаимодействат със силиция в човешкия организъм, което укрепва костите и зъбите. Алкохолната напитка повишава нивата на т.нар добър холестерол и регулира обработката на лошия холестерол, което в голяма степен се дължи на антиоксидантите. Благоприятният ефект се наблюдава при консумация на не повече от 50 грама бира на ден. Заключенията на испанските експерти са публикувани в специализираното издание "Нютриентс".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Още един френски клуб се нареди на опашката за Антов

Още един кандидат се появи за младата звезда на ЦСКА Валентин Антов. На опашката за българския национал се нареди и елитният Брест. Изданието "Ouest-France" информира, че ЦСКА иска 3 милиона евро за Антов. Брест обаче трудно би извадил подобна трансферна сума за 20-годишния футболист. Френският отбор има още няколко варианта […]