Болката при секс доставя удоволствие

NetNews

Болката по време на секс доставя удоволствие на двойката, информират британски изследователи.

Шамарите и попляскванията стават все по-разпространени в сексуалните отношения между партньорите.

На значително голямо количество хора им харесва да изпитват усещане на болка. Оказва се, че това доставя удоволствие в самия акт. Според някои хора това се дължи на психическо разстройство, но експертите – физиолози обясняват че няма нищо патологично. Болката подтиква централната нервна система да освободи ендорфини, които са естествени опиати на тялото. Ендорфините не само блокират сигналите за болка, но способстват възникването на усещане за еуфория.

Съществуват и някои психологически фактора, които способстват за получаването на удоволствие от болката по време на секс. Първия фактор – това е очакването. Специалистите правят следното сравнение: любителите на люта храна изпитват специфични усещания и знаят, че ще получат наслада от нея. Но ако получат шоколад с лютиви парченца, те ще получат неприятни усещания, защото не очакват нищо подобно.

Другия фактор е сексът с елементи на наранявания – това се явява секс на доверието и контрола. Приемащият партньор е длъжен да се довери на този, който му причинява болка, а доминантът е длъжен да контролира ситуацията.

Специалистите отбелязват, че съществуват двойки, за които този тип отношения са много важни и приятни.

Важно е да се подчертае, че това изживяване трябва да е доброволно от двамата партньори. В много страни нежеланието за подобен секс се разглежда в качеството на сексуално насилие.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ето как се отваря кола без ключ за по-малко от минута (ВИДЕО)

В мрежата беше публикувано видео, което показва как може да бъде отворен заключен Hyundai Elantra, ако ключовете останат в колата. Специалист се притича на помощ на собственика на колата и се справя със задачата за по-малко от минута. Жител на канадския град Онтарио случайно затваря вратата на своя Hyundai Elantra […]