Глас, коса, червена рокля – това е формулата за…

NetNews

Ако обектът на желанията ти хвърли оценяващ поглед на преминаващата брюнетка, не го обвинявай, обвинявай природата. Именно тя го е "програмирала да проверява" околните жени по определен шаблон.

Какво привлича погледа му? Какво го побърква?

Звучи леко цинично, но науката твърди, че тази естествена „програма“ принуждава представителите на силния пол да гледат на жените като обект на собствените си желания (а в допълнение и като на индивиди, които могат да им родят здраво дете, дори и ако все още не е толкова влюбен в теб, колкото да те съблече с поглед):

1. Правилни пропорции

Идеалното съотношение талия-ханш за здравето на жените е 7:10 (например за дрехи размер 44: талия – 60 см, ханш – 88 см; за размер 52: талия – 73 см, ханш – 104 см). Следователно мъжките погледи са по-често привлечени от фигури, наподобяващи числото 8.

2. Висок глас

Изследователите твърдят, че високите тоналности на гласа предполагат нежна младост и предизвикват асоциации за крехко момиче с женствена фигура. Удивително е защо мъжете трепват толкова силно, когато се разпищиш, срещайки паяк в банята? Вероятно те изведнъж откриват колко женственост има в теб…

3. Здрава и красива коса

Буйна и блестяща, дългата коса не е просто естетически приятна. Освен това е доказателство за здраве и плодовитост. Е, или беше доказателство – преди да се научим ловко да заблуждаваме природата и да използваме многобройни трикове за грижа за косата.

4. Усмивката

И въпросът е не само в това, че определено е по-приятно да минеш през живота ръка за ръка с приятелски настроен, оптимистичен човек, който знае как да се радва и да се смее. Просто като се усмихнеш широко, моментално краката му омекват. Повярвай ни!

5. Минимализмът в грима – твоят най-добър приятел

Учените са установили, че мъжете предпочитат жени, които използват 40% по-малко грим. По-добре е да наблегнеш на естествената красота, а не на всички иновативни "подобрения" за външния ти вид.

6. Червени дрехи

Както сме споменавали неведнъж, червената рокля не е стереотип, а игра с природните инстинкти. Червеното наистина действа като сигнална лампа за мъжете. И те със сигурност не остават безразлични.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Тревожно! Индийският вариант на COVID-19 удвоява риска от хоспитализация

Индийският вариант на COVID-19 увеличава двойно риска от настаняване в болница в сравнение с британския вариант, предаде Ройтерс, като цитира данните от шотландско проучване. Ваксинирането с две дози обаче засега осигурява голяма защита срещу индийския вариант, известен и като Делта, предаде БТА. Данните от изследването са публикувани в медицинското списание […]