Гмуркач засне необичайно едра акула (СНИМКИ)

NetNews

В американския щат Флорида гмуркач се сблъска лице в лице с аномално едра бича акула, като успя и да заснеме животното, пише в. "Дейли мейл", предава БТА. В началото на месеца 55-годишният Джан Мур практикувал фрийдайвинг (подводно плуване със задържане на дъха) в крайбрежието на град Джупитър. Той наблюдавал бичи акули, когато към него се приближил един изключително едър екземпляр.

"Тя изглежда като бременна женска, която никога не пропуска хранене", пошегува се гмуркачът.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от John Moore (@captainjohnmoore)

Хищникът, според Мур, набрал излишно тегло заради голямото изобилие на риба през ранната пролет. Екземплярът е бил доминантна акула и той уверено се приближавал до гмуркача. Успял да заснеме отблизо бичата акула в различни ракурси, в това число и устата ѝ със смъртоносен набор от зъби. Този вид се счита за един от най-агресивните и представлява опасност за човека. Обитават тропическите и субтропичните климатични зони, но могат да доплуват и до пресни води и да ловуват в крайбрежните зони.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Принц Хари: Заради травмите в детството се хвърлих в луди купони, канабис и алкохол!

Принц Хари обясни лудите купони, употребата на канабис и алкохол, както и играта гол на билярд в Лас Вегас през младините си с “травма от детството”. Той разкритикува баща си принц Чарлз, докато говореше в подкаста Armchair Expert за психичното здраве в САЩ, съобщи в. “Дейли мейл”. Според Хари принцът […]