Йоана Захариева подкрепи Ицо Хазарта

NetNews

Йоана Захариева не издържа и се включи в горещата напоследък дискусия за данъците, които плащат и компенсациите към артистите на музикалната сцена, пише Шоу Блиц.

Певицата удари едно рамо на колегата си Ицо Хазарта и не пропусна да зашлеви словесно не само последователите си в социалната мрежа, които са на различна позиция от нейната, но най-вече онази част от колегите си, които умишлено я изразяват публично.

"Изцяло подкрепям тезата на Хазарта за плащане на данъци и за справедливи компенсации към артистите на музикалната сцена. Твърде едностранчиво обаче е тълкуването на идеята за квоти на национален музикален продукт. Причината във Франция да се въведе тази законова мярка през 1997-ма година е била тоталната британска инвазия, няма общо с 50 процентовите данъци.

В момента съдържанието на българска музика в електронните медии у нас е под 17 процента. Това е зле дори за васална държава. В 18 държави-членки на ЕС има подобни мерки, както и при нашите съседни страни. "Песните на Иван" никой няма да ги върти, ако са некачествени! Но ще се пускат песните на ФСБ, Сигнал, Диана Експрес, Графа, Любо, Миро, Ицо Хазарта и още много други обичани имена, вместо тези на… Кралицата на фадото.

И няма да изтичат 83% от авторските и сродни права от нашата богата икономика в помощ на бедните от САЩ, Англия, Румъния… Ако Ви харесва това, че не слушате любимите си БГ мелодии и изпълнители в ефира, бъдете срещу тези доста ниски квоти. Ако не Ви харесва, подкрепете българската музика. Просто е…", пише изпълнителката.

Изцяло подкрепям тезата на Хазарта за плащане на данъци и за справедливи компенсации към артистите на музикалната…

Публикувахте от Yoko Zaharieff в Четвъртък, 11 март 2021 г.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

"Вселената ни гледа и се чуди"... Спомен за Георги Братанов

На днешния ден през 1944 г. е роден Георги Братанов – емблематично ямболско име в българската литература. Оставил наследство от тридесет книги с поезия, белетристика, публицистични и сатирични текстове, драматургични издания и детски книги, включително. Лиричните му творби са превеждани на пет езика. Георги Братанов остава сирак едва 12-годишен, средното […]