Какво причинява кафето на тялото?

NetNews

Свикнали ли сте денят ви да започва с чаша ароматно кафе? Работата просто не върви без него? Ако отговорихте с ДА на поне един от тези въпроси, не сте сами. Нашето ниво на зависимост към кафето се увеличава с напредването на възрастта, с нарастващо работно напрежение, забързаните дни и кратките срокове. Натискът се натрупва и кафето е единственият спасител, който ни позволява няколко минути спокойствие и възможността да се освободим от стреса, пише actualno.com.

Кафето е основната съставка за добър старт на деня за мнозина. Но дали е толкова полезно? Напоследък се появиха много материали, които се опитват да докажат колко вредно е кафето за организма ни. Както всичко останало обаче, кафето е вредно, когато се прекалява с него. Ако консумирате по 2-3 чаши дневно, кафето може да ви донесе страхотни ползи.

Ето някои от тях:

Намалява риска от инсулт

Кафето намалява шансовете за сърдечен удар. Умерената консумация на кафе води до по-нисък риск от инсулт в сравнение с непиещите. Намалява вероятността от инсулт с до 25%.

Здравословно за сърцето ви

Ако пиете кафе редовно, може да намалите риска от високо кръвно налягане и да помогнете за предотвратяване на сърдечни заболявания. Пиещите кафе имат по-малък шанс да развият сърдечно-съдови заболявания. Въпреки това, твърде много кафе може да доведе и до високо кръвно налягане, така че внимавайте с количеството.

Поддържа диабет под контрол

Пиенето на кафе намалява риска от диабет тип 2. Пиещите кафе имат по-нисък риск от диабет тип 2 с 11%. В сравнение с други хора, които не пият, хората, които консумират редовно кафе, могат да видят положителния ефект.

Полезно е за черния дроб

Над 2-3 чаши кафе могат да поддържат черния дроб здрав и да предотвратят всякакви чернодробни заболявания. Кафето подобрява чернодробните функции, намалява риска от рак на черния дроб и подобрява лечението на хепатит С. Антиоксидантите, които се съдържат в кафето, са полезни за черния дроб.

Може да се бори с депресията

Известно е, че кафето намалява ефекта на психичната депресия. Около 3-4 чаши кафе могат драстично да подобрят настроението ви и да ви поддържат активни. Кафето има положителен ефект върху мозъка, което играе жизненоважна роля в борбата с депресията. Ако обаче сте клинично депресирани, придържайте се към лечението си и не превишавайте консумацията на кафе.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Купен вот: Ставаш застъпник на партия, гласуваш и получаваш 50 лева

Нови обвинения за купуване на гласове дни преди вота на 11 юли. Прокуратурата в Етрополе е разкрила схема за изборна търговия на мъж от града. Задържаният е на 35 години. "Лицето има глоба за управляване на автомобил без регистрация и работи във фирма за бързи кредити", заяви на брифинг Христо […]