Какво ще се случи с тялото ви след една година без секс?

NetNews

„- Някъде четох, че ако не правиш секс цяла година, можеш отново да станеш девствена.

– Много опитна девственица ще дойдеш“.

Това е разговор между две актриси от сериала „Сексът и градът“. Определено и двете имат чувство за хумор, както и сценаристите на продукцията.

Всъщност някой от вас питал ли се е какво наистина ще се случи с тялото ни, ако решим да го лишим от секс в рамките на година.

Оказва се, че последиците са меко казано неприятни и много сериозни. Направо не е за вярване какво реално ще се случи с тялото ни. Сега ще хвърлим повече яснота и сме убедени, че никога няма да допуснете да останете толкова време на сухо.

Проблеми с ерекцията

Дългосрочното въздържание е много опасно за мъжете. Поради липсата на сексуална активност се увеличава рискът от еректилна дисфункция. С други думи, ако тялото е свикнало да се сдържа, то възбудата просто вече не идва. Преждевременната еякулация след дълга пауза е най-малкият проблем.

Намалено самочувствие

Мозъкът реагира на липсата на секс, като възприема липсата на интимност като сигнал, че човек вече не е така привлекателен за останалите.

Именно тогава се срива самочувствието и се изпада в депресия.

Лекарите казват, че спермата е естествен антидепресант, помага за подобряване на настроението при силния пол.

32% от жените полудяват, като чуят тази фраза в леглото

Повишен риск от рак на простатата

Американската урологична асоциация е провела проучване, резултатите от което сочат, че мъжете, които не водят достатъчно редовен сексуален живот, са по-склонни да развият рак на простатата.

Проблеми със съня

Дори психолозите са против продължителното въздържание. Те вярват, че липсата на секс в продължение на една година или повече причинява отчуждение между партньорите, намалено либидо и нарушен режим на съня.

Това дори може да промени съдържанието на сънищата ви.

Хората, които не правят секс дълго време, сънуват много по-често еротични сцени. В същото време започват понякога да бъркат реалността със съня и започват да се наслаждават, докато реално не са в будно състояние.

Според експерти липсата на секс дори намалява продължителността на живота.

Това е така, защото намаляването на сексуалната активност води до увеличаване на аминокиселината, наречена хомоцестин. Той уврежда стените на кръвоносните съдове и това води до развитието на атеросклеротични плаки.

Това пречи на нормалното придвижване на червените кръвни клетки, което от своя страна води до тромбоза, инфаркт или инсулт, пише jenata.blitz.bg.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Купата на Франция е за ПСЖ

ПСЖ спечели Купата на Франция за 14-ти път. Парижани надвиха Монако с 2:0 във финалната среща. Килиан Мбапе отново бе над всички. Той вкара гол и подаде за първото попадение, което бе дело на Мауро Икарди. ПСЖ започна по-активно срещата и в първата си по-сериозна атака откри резултата. В 19-та […]