Как да „разтоварим“ тялото след преяждане

NetNews

За преяждането няма универсално лечение, особено ако става дума за обилно количество мазни храни. Но има и такива, които действат като „антидоти“ и ви помагат да се върнете към нормалното действие на организма по-бързо, ако не сте успели да се контролирате навреме, особено по време на празниците.

Започнете така:

Пийте много чай и вода

Задължително пийте много течности, т.е. чайове без захар и чиста вода през първите 24 часа след преяждане. По този начин ще ускорите метаболизма и задействате детоксикацията.

Яжте ябълки

Ябълките съдържат пектин и около 90% вода, което е идеална комбинация. Съдържат и витамини С и А, както и цинк, магнезий, йод… Те прочистват цялото тяло и лесно можете да ги комбинирате с цитрусови плодове.

Добавете кисело мляко

Киселото мляко е пробиотик и стимулира нормалната работа на червата.

Консумирайте зеле, листни зелени зеленчуци, броколи, чесън от зеленчуци

Всички тези зеленчуци имат благоприятен ефект върху различни органи в тялото – зелето ускорява прочистването на черния дроб, листните зеленчуци имат хлорофил, който изхвърля токсините, броколите имат антиоксидантно действие, а чесънът има антибактериални и антивирусни свойства.

Плодова напитка срещу преяждане

В блендер смесете банан, портокал и замразени малини или боровинки. Можете да използвате и замразени горски плодове.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Огромна радост сполетя Конър Макгрегър

Най-популярният състезател в смесените бойни изкуства – Конър Макгрегър, изживя своя трети момент на върховна радост в живота. Ирландецът стана татко на момченце, предаде boec.bg. Съпругата му Дий Девлин и малкият Раян са в добро състояние в болницата. „Макгрегър вече е петчленно семейство!“, похвали се Конър на профила си в […]