Как живеят бездомниците в Лас Вегас

NetNews

Лас Вегас е остров на забавления, вълнения, пари и ярки светлини. Този град винаги е бил център на вниманието и е бил свързан с най-добрите преживявания и приключения за мнозина.

Те отиват там, за да спечелят, да се оженят и просто да се отпуснат докрай. Но Лас Вегас, всяка място на нашата планета, е обикновен град. И има всичко, и богати, и бедни. И дори бездомни. Кои са те и къде живеят? За това искаме да ви разкажем днес.

Стотици хиляди километри подземни тунели минават под града на греховете. Те са построени още през 80-те години за отклоняване на излишната вода от града, пише БЛИЦ.

Въпреки факта, че Лас Вегас се намира в пустинята Невада, тук вали редовно, около веднъж на 21 дни. Тоест, тунелите периодично се използват по предназначение и по протежение на тях има неистова струя вода, измиваща всичко по пътя си. Въпреки това хиляди бездомни са уредили жилището си в тези тунели.

Не са много, но живеят дълго: Страната с най-голяма продължителност на живота

Всякакви хора живеят в канализацията, както наркомани, така и общи работници. Някой загубил прехраната си, някой получил наранявания след войната, а има и има такива, които продължават да работят ежедневно, но не могат да си позволят да наемат жилище. Според жителите на подземието от 2012 г. наемането на апартамент в този град е просто нереалистично.

Тунелите имат своя собствена йерархия. Играчите и наркоманите живеят отделно в бедност, някои има по-завидно място. Всеки подрежда дома си възможно най-добре, има дори двойни легла, рафтове за книги и гардероби. Единственото, което липсва, е тоалетна. Можем да кажем, че в тунелите обитателите живеят по правилата, не крадат един от друг, внимават за общия ред.

Това е едно голямо семейство, но условията им на живот са просто ужасяващи. В подземията има плъхове и отровни паяци, антисанитарни условия, липса на тоалетна и вода. Носят я в кофи със себе си. Контингентът е много пъстър, там живеят всички, както работници, така и бандити.

Най-изобретателните обират посетителите, когато са твърде пияни. Когато обаче над града възникнат гръмотевични бури, всеки грабва най-ценното и бяга. Защото много скоро властите ще отворят каналите и хората просто ще бъдат измити. Всеки път някой няма време да напусне уютните си апартаменти и това забавяне коства живота му.

Всички постоянно говорят за това гето, правят документални филми, но нищо не променя ситуацията. Разбира се, някой успява да избяга от бездната на опасните тунели, но не всеки. Повечето от тях са стигнали там заради пристрастяването си и могат да започнат нов път, само като се излекуват от него.

Поглеждайки снимките на гетото, човек може да разбере, че живеещите там са на много различни позиции, някой изгражда семейния си живот, а някой живее последните си дни. Но всички те живеят там.

Хиляди бездомни хора, под града на греха, далеч от шум и забавление, всеки ден на прага между живота и смъртта. Това е другата страна на реалността, за която мнозина не подозират.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Борисов: Що ме държите един месец премиер?!

“Вижте как ги касираха /б.р – изборите/ изборите в Австрия. Ще има перманентно служебно правителство. Извикахме неслучайно международни наблюдатели, всички казаха, че изборите са били конкурентни, прозрачни, ефективно машинно гласуване, изборите били демократични”. Това заяви днес премиерът в оставка Бойко Борисов на среща с актива на столичните общинари от ГЕРБ. […]