Лесен трик размеква твърдото краве масло за секунди (ВИДЕО)

NetNews

Ако сте изправени пред добре познатото предизвикателство дълго време да размеквате изваденото току-що от хладилника краве масло, то определено ще обикнете този лесен трик. Вече няма да ви се налага да чакате, докато маслото стане меко и подходящо за използване: заменете спокойното очакване в активно действие, съветва actualno.com.

Маслото може бързо да стане меко и топло – това е важно за приготвянето на много ястия, включително и обикновените сандвичи. За тази цел ще ви трябват найлонов плик и точилка.

Как да размекнете маслото?

Не е необходимо маслото да се стопява на водна баня или в микровълнова печка: първо, защото е много трудно да се улови моментът, когато маслото вече е топло, но не започва да се стопява. На второ място, отнема много повече време. Просто сложете парче студено, твърдо краве масло в пакета. Сега просто трябва да започнете да удряте маслото в пакета с точилката! То веднага ще стане меко, лесно ще се намаже върху хляба и ще се превърне в пълноценна съставка за всяко ястие.

Вижте точно как да направите това във видеото, което ще ви помогне да не прекарвате излишни минути, чакайки маслото да стане меко. Има още един чудесен начин да накарате маслото да бъде меко и топло. Изсипете вряла вода в чаша, излейте я и допрете парчето масло до горещата чаша. То бързо ще промени температурата и консистенцията си.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Вундеркиндът Миладинов: Една от мечтите ми се сбъдна!

Една от младите надежди на българското плуване – Йосиф Миладинов, коментира в една от социалните мрежи представянето си на Олимпийските игри. "Първите ми Олимпийски игри приключиха! Една от мечтите ми се сбъдна, да плувам на финал с най-добрите в света и да усетя тази тръпка в спорта, на който цял […]