Лесна домашна отвара пъди косопада завинаги

NetNews

Лечебни растения за укрепване на косата са били използвани дори в Древни времена. Но дори и сега отварите за косопад успешно се конкурират с фармацевтичните средства. Ето някои от най-ефективните и популярни народни рецепти:

Популярно средство за борба с оплешивяването и накъсването на косата е копривата, пише actualno.com. Препаратите от коприва помагат за премахване на пърхота, укрепват корените, правят косата плътна, здрава и блестяща. Това парещи растение е в състояние да върне великолепието на доста изтънена коса.

За да приготвите бульона, са ви необходими млади листа от прясна коприва или суха билка. Смелете растителните материали и ги сварете в 500 ml вода за около 20 минути. Филтрирайте, охладете и изсипете бульона в контейнер с дозатор. Можете да съхранявате лекарството в хладилник за не повече от четири дни. След измиване трябва да напръскате корените на косата и да втриете препарата в скалпа.

Какви други мощни отвари има при косопад?

Конска опашка.

Благодарение на голямото количество силиций, това растение укрепва не само косата, но и зъбите, ноктите, епидермалните клетки. За да приготвите бульона, ще ви трябват две големи супени лъжици сушени билки и литър вряща вода. Трябва да варите в продължение на четвърт час, след това добавете малко прясно изцеден лимонов сок. Този продукт се използва за изплакване на главата след къпане.

Репей.

Компонентите на това растение имат почистващи, противовъзпалителни и регенериращи свойства, регулират дейността на мастните жлези и помагат за справяне с пърхота. За да приготвите лекарство, което възстановява растежа на косата, трябва да сварите една трета от чаша изсушени коренища от репей в 1500 мл вода. След това филтрирайте и охладете. Полученият състав се използва като препарат за изплакване.

Девесил.

Богат на ароматни масла, този естествен лечител не само придава на косата приятен аромат, но има и антимикробен, регенериращ ефект. Три големи супени лъжици трева ще се нуждаят от 500 мл вряща вода. Пригответе бульона на парна баня за четвърт час. След това трябва да се филтрира и охлади. Изплакнете косата след измиване. Ефективността на отварите зависи от честотата на употреба. Средно е необходим един месец редовно използване на билкови препарати, за да се спре косопада. Но за блондинките е по-добре да укрепват косата с отвара от лайка, защото този инструмент има лек изсветляващ ефект и придава на русата коса приятен златист блясък.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Защо е толкова трудно да бъде отстранен Иван Гешев

Коментар на Петър Чолаков: Правосъдният министър Янаки Стоилов поиска от ВСС да започне процедура за уволнението на главния прокурор. Въпреки че то е подплатено със солидни аргументи, ще бъде изненада, ако Иван Гешев действително бъде отстранен. Когато в развитите, добре работещи демокрации, изпълнителната власт пожелае да смени обвинител No.1, обикновено, […]