Меган Маркъл може да се кандидатира за Белия дом през 2024 г.

NetNews

"Меган Маркъл може и да се кандидатира за Белия дом", пише лондонският вестник Daily Mail.

Според изданието съпругата на принц Хари е започнала да проучва лобистки компании, които евентуално да ѝ помогнат за набирането на средства за изборите на 5 ноември 2024 г.

"Източник до бившата актриса заяви, че Маркъл е провела разговори и с представители на Демократическата партия (на президента на САЩ Джо Байдън)", посочи още изданието.

"Маркъл никога не е криела своите антипатии към Доналд Тръмп. Тя не се отказа от американското си гражданство, когато се омъжи за принца през 2018 година, за да може гласува за друг кандидат през 2020 г.", допълни медията.

Според експерти по американско конституционно право Маркъл отговаря на всички изисквания да се кандидатира за президент на САЩ. "Тя е родена на територията на страната и в момента е на 39 години (минималната възраст за кандидата е 35 години)", коментираха специалисти, цитирани от вестника.

"Ако артистката успее, тя ще стане първата президентка на САЩ, вторият чернокож стопанин на Белия дом – след Барак Обама (2009 – 2017 г.) и вторият актьор начело на САЩ – след Роналд Рейгън (1981 – 1989 г)", пише още изданието.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ново китайско лекарство с антитела за лечение на COVID-19 бе одобрено за употреба в Европа и САЩ

Ново китайско лекарство с антитела за лечение на COVID-19 беше одобрено за употреба в спешни случаи от регулаторните органи в Европа и САЩ. По думите на учения от Института по микробиология при Китайската академия на науките Йен Дзинхуа, това е световно признание за безопасността и ефективността на медикамента, както и […]