Най-големите глупости, изричани от американци

NetNews

В очите на мнозина американците са странна нация, чиито думи и действия понякога пораждат не само истинска изненада, но и искрено недоумение сред останалата част от света. Поради ред причини те като че ли коренно се различават от всички други хора, населяващи земното кълбо. Ако някога сте имали късмета да се сблъскате с човек, роден и отраснал в САЩ, то навярно много добре знаете точно за какво става въпрос. От всички техни особености обаче, онази, която безспорно се откроява над останалите, е самонадеяността, с която подхождат към чужденците. Тя често оставя другите безмълвни, пише life.dir.bg.

Ето защо наскоро мъж от Бризбейн, Австралия, реши да зададе в социалната мрежа TikTok въпроса: "Кое е най-тъпото нещо, което американец ви е казвал?". Видеото му бързо се превърна в истински хит, а причината за неговата популярност са безбройните коментари на потребителите в платформата, даващи забавни отговори на запитването му. В резултат на това австралиецът вече има над 37 хил. последователи и почти 2 млн. харесвания във виртуалното пространство.

"Забелязах, че до онзи момент никой не бе повдигал темата. И понеже съм чувал много комични ситуации, описващи невежеството на американците, реших аз да го сторя. В крайна сметка получих много повече изумителни истории, отколкото предполагах", обяснява мъжа с никнейм Voidable.

И макар повечето от случките, които описват хората, да звучат като виц, повярвайте, те са съвсем реални. А сега нека се посмеем заедно с най-интересните сред тях:

– Тя отиде в Европа. – В коя страна? – Европа. – Добре, но коя страна в Европа? – Нали ти казах, Европа. – Европа е континент. – Какво е континент?

* * *

Попитаха ме дали в Германия имаме електричество… Отговорих, че за да генерираме енергия ни се налага да бягаме в огромни колела, подобни на тези за хамстери.

* * *

След като казах на един американец, че съм от Египет, той ми зададе въпроса дали живея в пирамида… Да, не е като ми се случва за първи път.

* * *

"Не знаех, че Алабама има свой собствен език!" – това ми отвърнаха, когато казах, че говоря албански.

* * *

"Защо те е грижа кой управлява държавата ни? Това не ви засяга по никакъв начин!" – Да бе, защото една Трета световна война не би засегнала цялата планета.

* * *

"Нидерландия? Това не е ли страната на Питър Пан?"

* * *

– Испанец съм. – Къде точно в Южна Америка се намира Испания? – Аз съм европеец. – Нали каза, че си от Испания? – Испания е в Европа! – Какво е Европа?

* * *

– Искаш да кажеш, че в училище не изучавате историята на Съединените щати? – Не, както и вие не изучавате тази на Чили. – Различно е, ние все пак сме истинска държава.

* * *

Мъж от Щатите ме попита дали в Германия имаме хубави коли. Едва не избухнах в смях, когато забелязах, че самият той кара BMW.

* * *

"Нашето слънце е по-ярко от вашето".

* * *

Любимото ми е, когато ме попитат в чата дали в родината ми имаме достъп до интернет.

* * *

Когато казах на американци, че съм от Норвегия, техният отговор беше: "О, столицата на Швеция! Страхотно!"

* * *

"Нима и други страни имат президенти?"

* * *

Колега на баща ми, които е от САЩ, бе изумен от факта, че татко има шофьорска книжка, понеже той съвсем сериозно мислеше, че единственият начин, по който се придвижваме в Дания, е с бъги… или на кон.

* * *

"Говориш ли европейски?"

* * *

"Вярно ли е, че в Мексико имате трева?" – явно си мислеше, че сме една огромна пустиня.

* * *

"Във Финландия полярните мечки се разхождат свободно по улиците, нали?"

* * *

Попитаха ме какво е усещането да празнувам Коледа в средата на годината, при което ми се наложи да обясня, че при нас празникът също е през декември, но просто нямаме сняг.

* * *

Възпитаник на университета "Харвард" попита баща ми колко време отнема пътуването от Ню Йорк до Дъблин с автомобил.

* * *

"На какъв език са предаванията по телевизията ви: английски или австралийски?"

* * *

– От Либия съм. – Ооо, имате ли слънце там?

* * *

Когато бях на почивка в Лос Анджелис се запознах с момиче, което ме попита откъде съм. След като ѝ казах, че живея в Австралия, тя отвърна: "О, мечтата ми е да посетя Европа!"

* * *

"Какво? Официалната валута на Франция не е долар? Това е наистина странно".

* * *

След като казах на една жена, че съм от Сърбия: "Боже, как си научил английски тогава? Вие не живеете ли в хартиени къщи?"

* * *

Един американец ме попита дали в Канада празнуваме 4 юли… Беше изумен, когато му казах, че това е празник само в неговата държава.

* * *

Работя в Музея на викингските кораби в Осло. Направило ми е впечатление, че повечето американци си мислят, че викингите все още съществуват и живеят някъде наблизо до сградата.

* * *

"Имате ли супермаркети в родината ти?" и "Къде точно на картата на Америка е разположен този щат – Сърбия?"

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

КЕВР утвърди цената на природния газ за май

Комисията за енергийно и водно регулиране проведе закрито заседание във връзка с подадено от "Булгаргаз" ЕАД заявление, на което утвърди цената на газа за месец май, по която общественият доставчик ще продава природен газ на крайните снабдители и на лицата, на които е издадена лицензия за производство и пренос на […]